Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Fernando Alonso – “Όλα ή τίποτα”

Ο Fernando Alonso απέδωσε την έκτη θέση του στην “όλα ή τίποτα” προσέγγιση που είχε στην επανεκκίνηση του Azerbaijan Grand Prix.

O Fernando Alonso βρισκόταν στην δέκατη θέση, όταν έγινε η επανεκκίνηση του αγώνα, μετά το ατύχημα του Max Verstappen.

Ωστόσο, ο πιλότος της Alpine σκαρφάλωσε στην έβδομη θέση στην επανεκκίνηση, πραγματοποιώντας και ένα εκπληκτικό προσπέρασμα από την εξωτερική στον Yuki Tsunoda στην στροφή 5.

Ο Fernando Alonso είπε στον μηχανικό του πριν την επανεκκίνηση στον γύρο 51: “Ναι, πάμε για όλα ή τίποτα”.

Marcin Budkowski
Μιλώντας για τον αγώνα του στο Baku, ο Fernando Alonso είπε πως η δέκατη θέση δεν θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα για την Alpine.

“Είχαμε καλό ρυθμό σε αγώνα δύο γύρων. Αυτό ήταν διασκεδαστικό. Ήταν συναρπαστικό να έχουμε μερικές μάχες. Όλοι ήταν επιθετικοί, αφού γνώριζαν ότι ήταν μόνο δύο γύροι και δεν χρειάζεται να κάνεις διατήρηση ελαστικών.”

“Ήταν διασκεδαστικά. Νομίζω πως είχαμε ένα δυνατό τριήμερο εδώ στο Baku. Η 10η θέση, δεν ήταν αρκετή σαν ανταμοιβή για την ομάδα. Είμαι χαρούμενος με την έκτη θέση. Τα παιδιά το αξίζουν, εργαζόμαστε πολύ σκληρά. Τουλάχιστον πήραμε μερικούς καλούς βαθμούς.”

Fernando Alonso
Ο Ισπανός φαίνεται να υστερούσε σε ρυθμό κατά την διάρκεια του αγώνα, πέφτοντας μέχρι και 13ος, ενώ είχε ξεκινήσει 8ος.

“Ναι, λίγο [έκπληκτος με την έλλειψη ρυθμού]. Το μεγάλο σκέλος στο FP2 ήταν OK, όμως νωρίς στον αγώνα, βρεθήκαμε να είμαστε 3 ή 4 δέκατα πιο αργοί από τους άλλους. Προσπαθήσαμε να είμαστε επινοητικοί με την στρατηγική, δοκιμάζοντας να κάνουμε το undercut στους γύρω μας, και μετά να αφήσουμε το πρώτο αυτοκίνητο ασφαλείας, και να ρισκάρουμε με την μαλακή γόμα, όμως οποιαδήποτε στρατηγική δεν δουλεύει όταν είσαι αργός σε ρυθμό.”

“Σταθήκαμε τυχεροί στο τέλος που είχαμε την ευκαιρία – και την αρπάξαμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!