MOTOGP

F.Quartararo: ”Αισθανόμαστε απογοήτευση, πρέπει να συνέλθουμε”

Σε μια πίστα που το 2019 είχε κάνει μια εντυπωσιακή ‘παράσταση’ του ταλέντου του, ο Fabio Quartararo πραγματοποίησε τον χειρότερο φετινό αγώνα του…

Οι βρόχινες/μεικτές συνθήκες ποτέ δεν του άρεσαν. Το έχει παραδεχθεί πολλές φορές δημοσίως. Ωστόσο, η βελτίωση που έχει κάνει ο Quartararo στην εργοστασιακή Monster Yamaha σε αυτόν τον τομέα, είναι αξιοπρόσεκτη. Ο αγώνας της Κυριακής ήταν, όμως, ένα τεράστιο πισωγύρισμα, με τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή από την 4η θέση στην εκκίνηση, να τερματίζει εκτός βαθμών.

Η κάκιστη εκκίνηση του μπορεί εύκολα να δικαιολογηθεί στο γεγονός πως φοβήθηκε να επιτεθεί στον πρώτο γύρο, λόγω του προβαδίσματος που έχει στη βαθμολογία σε συνδυασμό με τις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Με απλά λόγια, ένιωσε πως είχε πολλά περισσότερα να χάσει παρά να κερδίσει. Εκτός αυτού, ο Quartararo είχε και δυο μικρές επαφές με Miller και Alex Marquez, κάτι το οποίο τον έριξε 19ο.

Αυτό όμως που είναι ανησυχητικό είναι η πλήρης αδυναμία του να φτάσει και να περάσει τον Cal Crutchlow για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Ο τερματισμός του σε θέσεις εκτός βαθμών στον συγκεκριμένο αγώνα, είναι ένα τεράστιο πρόβλημα για τον ‘El Diablo’.

Ένα βάθρο στους 7 τελευταίους αγώνες

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η απογοητευτική εικόνα του Γάλλου στην Buriram, θα τον πεισμώσει πολύ. Εξαιρετικά σημαντικό είναι το γεγονός πως έχει κατακτήσει ήδη το παρθενικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, και γνωρίζει πως γίνεται. Ξέρει να διαχειριστεί ένα αποτέλεσμα, μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματα του, και έχει αποδείξει πως αντέχει την πίεση δίχως να κάνει λάθη.

Ωστόσο, ο Fabio Quartararo βρίσκεται μόλις 2 πόντους μπροστά από τον Bagnaia, τη στιγμή που στο τέλος του Γερμανικού Grand Prix ήταν μπροστά με 90. Το σημαντικό είναι πως παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας, και ξέρει πως ακόμα έχει την κατάσταση στα δικά του χέρια. Τρεις αγώνες απέμειναν. Αυστραλία, Μαλαισία και Βαλένθια. Σε καμία από αυτές όμως, ο Fabio Quartararo δεν έχει πανηγυρίσει νίκη

”Συγγνώμη στους οπαδούς που βρέθηκαν στην Buriram”

”H βροχή έπεσε τη χειρότερη δυνατή στιγμή για εμάς. Αναμέναμε να διεξαχθούν κάποιες από τις Ελεύθερες Δοκιμές με βροχή, ωστόσο αυτό δεν έγινε και μας προβλημάτισε, καθώς ο χρόνος μέχρι να πάρουμε τις θέσεις μας στο grid για την εκκίνηση ήταν ελάχιστος, και δεν προετοιμαστήκαμε σωστά για έναν αγώνα σε μεικτές συνθήκες. Δεν ψάχνω δικαιολογίες, αλλά δε μπορώ να μην αναφέρω την αλήθεια…”

Οι πρώτοι γύροι του αγώνα ήταν πραγματικά δύσκολοι. Προσπαθούσα να βρω μια θετική αίσθηση της μοτοσυκλέτας για να πιέσω, όμως δεν τα κατάφερα. Δυσκολευόμουν πολύ με την ορατότητα, καθώς ήταν πολύ κακή. Λυπάμαι για τους οπαδούς της Ταϊλάνδης. Ήλπιζα να κάνω έναν καλύτερο αγώνα μπροστά τους...”

Το επόμενο Grand Prix έχει προγραμματιστεί σε δύο εβδομάδες στην πίστα ‘Philip Island’ στην Αυστραλία.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter