FORMULA 2ΝΕΑ

F2 – Abu Dhabi Sprint Race: Νικητής ο Vesti

Νικητής της προτελευταίας αναμέτρησης της σεζόν 2023 της Formula 2, ο υποψήφιος πρωταθλητής της χρονιάς Frederik Vesti πήρε την νίκη στο Abu Dhabi. Πίσω του οι Fittipaldi στην 2η θέση, και στην 3η ο Richard Verschoor. Δύσκολο αποτέλεσμα για τον φαβορί Theo Pourchaire.

Όλα θα κριθούν στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς! Ο υποψήφιος πρωταθλητής, δεύτερος στην γενική κατάταξη, Frederik Vesti, έκανε την ανατροπή που χρειαζόταν για να κρατήσει τις ελπίδες του ζωντανές για την κατάκτηση του τίτλου. Ο πρώτος στην κατάταξη και φαβορί για την ώρα, Theo Pourchaire, δεν κατάφερε στις κατατακτήριες δοκιμές να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα για να μπορέσει να πάρει τον τίτλο από το τέλος του Sprint Race. Εκκινώντας από την 14η θέση και στους δύο αγώνες.

Χάος και Safety Car στον πρώτο γύρο

Χάος στις πρώτες θέσεις στον πρώτο γύρο με μεγάλη μάχη ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους οδηγούς. Πολύ θέαμα πρόσφεραν οι οδηγοί στους θεατές του αγώνα. Ο Vesti βρέθηκε δυσκολεμένος για λίγο, ‘πέφτοντας’ στην 4η θέση, μέχρι να βγει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας λόγω της εγκατάλειψης του Juan Manuel Correa, μετά από τετ-α-κε του οδηγού στην στροφή 3. Στο τέλος του πρώτου γύρου leader είναι ο Fittipaldi, ακολουθούν οι Hadjar, Verschoor και Vesti στην 4η θέση.

Δυσκολεμένος o Pourchaire μεν, αλλά με καλή απόδοση

14ος στην εκκίνηση και 9oς στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Theo Pourchaire στάθηκε τυχερός αποφεύγοντας ξυστά τον Correa όταν εκείνος έχανε τον έλεγχο από το μονοθέσιό του. 7ος από τον 9ο γύρο, μέχρι και τον τερματισμό, μετά από πολλές μάχες, ο Γάλλος οδηγός παραμένει 1ος στην γενική κατάταξη με προβάδισμα 16 βαθμών πάνω στον Vesti, κρατώντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τον αυριανό αγώνα.

Μεγάλος ηττημένος ο Martins

Μετά από επαφή που είχε στον χαοτικό πρώτο γύρο, ο Victor Martins χρειάστηκε να κάνει πρόωρο pit-stop για να αλλάξει την εμπρός αεροτομή του, ‘ρίχνοντάς’ των στην τελευταία θέση, κάτι που δεν θα τον βοηθούσε στην μάχη του με τον Bearman στην γενική κατάταξη για τον τιμητικό τίτλο του ‘best rookie driver’ της χρονιάς, ο Martins παραμένοντας έναν βαθμό μπροστά από τον Bearman αφού δεν σκόραραν και οι δύο κανέναν βαθμό.

‘Έκαιγε’ ο Vesti

Αφού έπεσε στην 4η θέση, ο Frederik Vesti είχε έναν πολύ καλό ρυθμό και ανταγωνισμό περνώντας τους δύο αντιπάλους του, μέχρι να φτάσει κοντά στην 1η θέση και παίρνοντάς την, μετά από μία αρκετά μεγάλη χρονικά μάχη, στον 20ο από τους 23 γύρους του αγώνα, παίρνοντας επίσης τον επιπλέον βαθμό του ταχύτερου γύρου. Μένει να δούμε αν ο Vesti θα μπορέσει να έχει ξανά αυτόν τον ρυθμό αύριο στο Feature Race, εκκινώντας από την 9η θέση. Υπενθυμίζουμε ότι ο Pourchaire θα εκκινήσει 14ος.

Μάχες μέχρι τέλους

Οι οδηγοί από την 4η μέχρι και την 7 θέση προσέφεραν κι εκείνοι πολύ θέαμα στους τελευταίους γύρους του Sprint Race, ειδικά οι δύο οδηγοί του Red Bull Junior Team, Hauger και Hadjar, πάλευαν μέχρι τον τελευταίο γύρο του αγώνα, με προσπεράσεις και παράπονα από τον Hauger για τις κινήσεις του αντιπάλου του, οι οποίες τον παρεμπόδισαν σύμφωνα με τον ίδιο.

Αποτελέσματα των οδηγών που εντάχθηκαν στους βαθμούς:

Άγγελος Μπάνος

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και γενικότερα του αθλητισμού. Η Formula 1 όμως μου ήταν από πολλή μικρή ηλικία ένα πάθος, όταν τα μονοθέσια είχαν ακόμα κινητήρες V8. Πολύ ενδιαφερόμενος επίσης για τις κατηγορίες Junior της F1, (F2,F3...). Οδηγός αγωνιστικού καρτ στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι για όλες και όλους!