FIAFormula 1

F1 – Απορρίφθηκε η πρόταση για εμβολιασμούς στο Bahrain

Οι ομάδες της F1 αναμένεται να ακολουθήσουν τους διοργανωτές και να αρνηθούν την προσφορά του Bahrain για εμβόλια του COVID-19 για όλο το προσωπικό.

Οι χειμερινές δοκιμές θα λάβουν χώρα στο Bahrain από τις 12 έχως τις 14 Μαρτίου, ενώ το εναρκτήριο grand prix της σεζόν του 2021 της F1 θα γίνει στην πίστα του Sakhir δύο εβδομάδες αργότερα.

Προγράμματα εμβολιασμών για τον κωροναϊό βρίσκονται εν εξελίξει σε όλον τον κόσμο και το Bahrain έχει επεκτείνει το δικό του για τα αθλητικά γεγονότα που θα συμβούν στην χώρα αυτήν.

Ωστόσο, ο CEO της F1, Stefano Domenicali, είπε πρόσφατα πως το άθλημα δεν σχεδιάζει να “πηδήξει την ουρά”, τονίζοντας πως αυτοί που έχουν περισσότερο ανάγκη τα εμβόλια έχουν προτεραιότητα παρά να γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι πιθανότητες να ολοκληρωθεί ένα καλεντάρι 23 grand prix όπως σχεδιαζόταν.

Ένας εκπρόσωπος της F1 είπε πως δεν υπήρχε ποτέ η πρόθεση για το άθλημα να πάρει ενέσεις “πριν την διανομή εμβολίων μέσω του συτήματος υγείας στο Ηνωμένο Βασίλειο”.

Τα κεντρικά της F1 βρίσκονται στο Λονδίνο και 8 από τις 10 ομάδες βρίσκονται είτε πλήρως, είτε μερικώς στην Αγγλία.

Domenicali Stefano
Ένα γράμμα από το Bahrain International Circuit, όπως ανέφερε το BBC, έγραφε: “Λόγω του χρονοδιαγράμματος του φετινού event της F1, μαζί με τις δοκιμές, η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων θα βρίσκεται παρούσα στο Bahrain για μία περίοδο 3 εβδομάδων πριν τον αγώνα.”

“Αυτό, με τη σειρά του, μας δίνει μοναδική ευκαιρία να παράσχουμε επιπλέον προστασία για όσους θελήσουν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία με την μορφή εμβολιασμού.”

Ο εμβολιασμός που προσφέρεται είναι το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, οι δύο δόσεις τις οποίες είπε το Bahrain πως θα χορηγηθούν με 21 μέρες διαφορά.

Αυτό είναι εφικτό, επειδή αρκετό προσωπικό αναμένεται να παραμείνει στο Bahrain μεταξύ των δοκιμών και του πρώτου αγώνα παρά να επιστρέψει στην Ευρώπη.

Το Bahrain θα φιλοξενήσει τον πρώτο αγώνα της σεζόν, αφού ο αγώνας της Αυστραλίας αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο, λόγω της καραντίνας για όσους ταξιδεύουν. Οι χειμερινές δοκιμές μεταφέρθηκαν από την Βαρκελώνη στο Bahrain.

Εν τω μεταξύ, η πίστα της Αμερικής, η οποία φιλοξενεί το Grand Prix Ηνωμένων Πολιτειών, χρησιμοποιείται προς το παρόν ως κέντρο διέλευσης για εμβολιασμό COVID-19.

Χορηγήθηκαν ενέσεις σε 3,000 ανθρώπους την πρώτη μέρα λειτουργίας και θα μπει στην μάχη κατά του ιού μαζί με το Autodromo Hermanos Rodriguez στο Mexico City, με την πίστα αυτή να λειτουργεί προσωρινά ως νοσοκομείο κορωναϊού.

Τα Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών και του Μεξικού είναι προγραμματισμένα για τις 24 και 31 Οκτώβρη αντίστοιχα.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!