Η F1 επιβεβαίωσε τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ

Κατάρ
Η Formula 1 επιβεβαίωσε ότι θα διεξαχθεί ο πρώτος αγώνας στο Κατάρ.

Το Losail International Circuit βόρεια της Ντόχα στο Κατάρ, θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα για πρώτη φορά.

Η πίστα έχει επίσης υπογράψει συμφωνία 10 ετών για την διεξαγωγή του παγκόσμιου πρωταθλήματος εκεί, ξεκινώντας από το 2023.

Από τότε που ακυρώθηκε το Grand Prix της Αυστραλίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, υπήρχε κενή θέση στο πρόγραμμα.

Η πρώτη επίσκεψη στην πίστα του Κατάρ θα λάβει μέρος στις 21 Νοεμβρίου και αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι αγώνες σε Μεξικό και Βραζιλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο Losail πραγματοποιούνται αγώνες Moto GP ενώ πίσω στο 2006 είχαμε τον εναρκτήριο αγώνα του GP Masters.

Για το 2022 δεν θα πραγματοποιηθεί αγώνας στο Κατάρ καθώς θα φιλοξενούν το Μουντιάλ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την οργάνωση του αγώνα ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από δύο μήνες.

“Η ομοσπονδία του Κατάρ και οι αρχές Μοτοσικλετών ήταν απίστευτες και προχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα για να διασφαλιστεί ότι ο αγώνας μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτή την σεζόν στην πίστα του Losail, διάσημη σε πολλούς από το Moto GP.” Δήλωσε ο Domenicali.

“Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να προαρμοζόμαστε και υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον για το άθλημα μας και η ελπίδα από πολλές τοποθεσίες για να έχουν ένα Grand Prix. Η τεράστια προσπάθεια από όλες τις ομάδες, την F1 και την FIA κατάφερε να φέρει εις πέρας ένα καλεντάρι 22 αγώνων, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό κατά την διάρκεια μιας δύσκολης χρονιάς και κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε όλοι υπερήφανοι.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Total
0
Shares
Related Posts