Ο Daniel Ricciardo ήταν ο ταχύτερος του πρωινού σκέλους της πρώτης ημέρας των χειμερινών ειδικών, με τους Pierre Gasly και Max Verstappen να τον ακολουθούν.
Ο Ricciardo φάνηκε να βολεύεται αμέσως στην νέα ML35M , γράφοντας τον ταχύτερο χρόνο στο πρωινό σκέλος της ημέρας με μέση γόμα. Προβλήματα αξιοπιστίας αντιμετώπισαν οι Valtteri Bottas, Mick Schumacher, Charles Leclerc και Sebastian Vettel.
Πίσω από τον Ricciardo βρέθηκε ο οδηγός της Alpha Tauri, Pierre Gasly, o οποίος έγραψε και τους περισσότερους γύρους.
Tρίτος ήρθε ο Max Verstappen, ο οποίος έγραψε, επίσης αρκετούς γύρους. Να σημειωθεί ότι η διαφορά του πρώτου Riciardo με τον τρίτο Verstappen ήταν μόλις 42 χιλιοστά. Βέβαια, ο Ολλανδός έγραψε τον ταχύτερο του χρόνο με την C2, σε αντίθεση με τους Ricciardo και Gasly που έγραψαν τους δικούς τους ταχύτερους χρόνους με C3.
Τέταρτος βρέθηκε ο Γάλλος οδηγός της Alpine, Esteban Ocon, ο οποίος ήταν κατά 7,5 δέκατα αργότερος από τον πρώην team-mate του.
Πέμπτος βρέθηκε ο Charles Leclerc, o οποίος, ωστόσο, προκάλεσε την έξοδο της κόκκινης σημαίας στα τελευταία δέκα λεπτά μετά από αστοχία στον κινητήρα του.
Ένα πρωινό χωρίς προβλήματα είχε ο οδηγός της Alfa Romeo, Kimi Raikkonen, ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον πρώην team-mate του, Sebastian Vettel, ο οποίος έχασε 45 λεπτά από τις δοκιμές λόγω προβλήματος αξιοπιστίας.
Όγδοος βρέθηκε ο δοκιμαστής οδηγός της Williams, Roy Nissany, ο οποίος θα οδηγήσει και στο απογευματινό σκέλος της ημέρας. Ο Ισραηλινός οδηγός δεν πίεσε ιδιαίτερα, ενώ έκανε και κάποια λάθη.
Στην ένατη θέση βρέθηκε ο περσινός πρωταθλητής της F2 κι οδηγός της Haas, Mick Schumacher, ο οποίος έχασε περίπου τρεις ώρες δοκιμών, καθώς χρειάστηκε να γίνει στο μονοθέσιο του αλλαγή κιβωτίου ταχυτήτων.
Δέκατος τερμάτισε ο οδηγός της Mercedes, Valtteri Bottas, ο οποίος έχασε περίπου 3,5 ώρες δοκιμών λόγω προβλημάτων στο κιβώτιο ταχυτήτων του μονοθεσίου του.
Αναλυτικά η κατάταξη:
1. Daniel Ricciardo: 1:32.203 (45 γύροι)
2.Pierre Gasly: +0.028 (74 γύροι)
3.Max Verstappen: +0.042 (60 γύροι)
4.Esteban Ocon: +0.756 (55 γύροι)
5.Charles Leclerc: +1.039 (59 γύροι)
6.Kimi Raikkonen: +1.117 (63 γύροι)
7.Sebastian Vettel: +1.539 (51 γύροι)
8.Roy Nissany: +2.586 (39 γύροι)
9.Mick Schumacher: +3.924 (15 γύροι)
10.Valtteri Bottas: +4.647 (6 γύροι)
Περισσότερες φωτογραφίες:














Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube,Discord και Twitter.