ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Bottas – Έχω εκκρεμότητες στο Sochi

O Valtteri Bottas θέλει να αντεπιτεθεί στο Sochi Μετά τον δύσκολο αγώνα που είχε στο GP της Σιγκαπούρης, ενώ οι μνήμες της στέρησης της νίκης στην Ρωσία με team  orders 12 μήνες πριν υπάρχουν ακόμα στο μυαλό του.

Ο Valtteri Bottas είχε παράπονα από τον teammate του στις κατατακτήριες της Σιγκαπούρης όταν ο Lewis Hamilton τον προσπέρασε λίγο πριν ξεκινήσει τον γρήγορο γύρο του. Ενώ στον αγώνα αναγκάστηκε να υπακούσει σε team orders και εν τέλει τερμάτισε στην πέμπτη θέση.

Έναν χρόνο πριν ο Φιλανδός είχες αναγκαστεί μα αφήσει τον Hamilton να τον προσπεράσει καθώς η Mercedes έδωσε προτεραιότητα στον Βρετανό οδηγό για τον τίτλο.

“Έχω μερικές εκκρεμότητες στο Sochi. Συνήθως ήταν μία καλή πίστα για εμένα και πρέπει να σιγουρευτώ ότι θα είναι ξανά.” είπε ο Bottas.

Bottas

“Μπορεί να είναι μία καλή πίστα για την Ferrari με όλες τις ευθείες. Αλλά πηγαίνουμε εκεί με μία καλή αίσθηση και αποφασισμένοι να τερματίσουμε καλύτερα από πέρυσι με διαφορετικό τρόπο.”

“Τόσο γρήγορα μετά την Σιγκαπούρη δεν μπορείς να κάνεις πολλά στο μονοθέσιο. Άλλαξα υπάρχουν πράγματα να κάνεις με το set up και επίσης θα υπάρχουν μερικά μικρά κομμάτια εδώ και εκεί.”

“Αλλά είναι κυρίως να πάρουμε τους βαθμούς αυτό το Σαββατοκύριακο, να μάθουμε, να ξεχάσουμε και να προχωρήσουμε. Για εμένα προσωπικά γι’ αυτό πρόκειται. Μετά θα πάω στην Ρωσία και όλοι θα ξεκινήσουμε από το μηδέν και θα προσπαθήσω να θυμηθώ αυτά τα καλά συναισθήματα από τα προηγούμενα χρόνια. Να βρω την ίδια ροή που βρήκα εκεί πριν και να συνεχίσω από εκεί.”

O Bottas κατέκτησε την τρίτη θέση το 2014 στο Sochi με την Williams ενώ το 2015 τον έθεσε εκτός αγώνα o Kimi Raikkonen ενώ πάλευαν για την τρίτη θέση.

Το 2016 τερμάτισε στην εντυπωσιακή τέταρτη θέση και το 2017 πανηγύρισε την νίκη.

Bottas

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).