ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Norris – Έχω δυσκολευτεί αρκετά από τότε που ξεκίνησα στα καρτ

O Lando Norris λέει πως νιώθει πιο άνετα στις κατατακτήριες δοκιμές με την Mclaren του παρά όταν αγωνιζόταν στην Formula 2,το όποιο εξήγησε σαν να ήταν πιο δύσκολο σωματικώς.

Ο μικρός νεοσύλλεκτος είναι ένα από τα αστέρια της σεζόν του 2019 από τότε που ήταν μέσα στην δεκάδα στο ντεμπούτο του στην Αυστραλία.

O Norris ξεκίνησε μέσα στην δεκάδα στους οχτώ από τους δέκα αγώνες,και νίκησε τον έμπειρο ομοσταυλο του Carlos Sainz jr. Έξι φορές από τις εννιά κατατακτήριες δόκιμες στις οποίες έχει συμμετάσχει.

Όταν ρωτήθηκε τι έκανε σε σύγκριση με τις κατατακτήριες στην Formula 2,ο Norris είπε.”Έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση με αυτό το μονοθέσιο,στην Formula 1.Όχι γιατί τα πήγα καλά,αλλά ακόμα και στην αρχή της σεζόν.”

“Ήταν πολύ δύσκολο να βγάλεις έναν γύρο χωρίς λάθη στην αρχή. Αλλά ακόμα και με αυτό ένιωθα πιο άνετα από το μονοθέσιο πέρυσι,στην F1 σε σύγκριση με την F2.”

“Όχι γιατί είναι εύκολο ή κάτι τέτοιο,αλλά έχω μια καλύτερη αίσθηση για αυτό.”

“Νομίζω πως ένα κομμάτι είναι αυτό. ;Eχω περισσότερη αυτοπεποίθηση μέσα στο μονοθέσιο. Έχω μια καλύτερη εικόνα από τα όρια και πως πρέπει να βρίσκομαι συνέχεια μέσα σε αυτά και μετά είναι ο συνδυασμός με έμενα και την ομάδα να ετοιμαστούμε για αυτόν τον χρόνο.”

“Γνωρίζοντας τον εαυτό μου,δεν έκανα και πολύ καλή δουλεία πέρυσι και δουλεύω σε αυτή την περιοχή”

“Είμαι σίγουρος όπως οποιωσδηποτε αλλος οτι δεν είμαι παντα χαρούμενος αν δεν κάνω καλή δουλεία στις κατατακτήριες ή στον αγώνα. Oπότε όταν τα βάζω με τον εαυτό μου μερικές φορές με κάνει να δουλεύω πιο σκληρά.”

Norris

Ο Norris πήρε μέρος σε αρκετά ελεύθερα δοκιμαστικά περισυ με την Mclaren ποντάροντας πως θα διεκδικήσει μια θέση. Το όποιο ένιωσε πως του κόστισε μερική επίδοση όταν γύρισε στο μονοθέσιο του στην F2 για τις κατατακτήριες.

Ενώ δεν πιστεύει πως είναι πιο εύκολο να οδηγείς ένα μονοθέσιο της F1,ο Norris παραδέχτηκε πως ήταν πιο δύσκολα φυσικά και σωματικά στην F2.

Πριν το γκραν πρι στην Βρετανία,την ώρα που συζητούσαν τι μπορεί να κάνει η F1 για να αυξήσει τον ανταγωνισμό ώστε να γίνει πιο δύσκολο για τους οδηγούς,ο 19χρονος είπε πως για μερικό καιρό τα έβρισκε δύσκολα μέσα στους τάξεις των μονοθεσιών λόγο της ηλικίας του αλλά και το μέγεθος του.

“Έχω δυσκολευτεί αρκετά από τότε στα καρτ,με το μέγεθος μου και όλα. Δεν είχα κάποιο στοιχειό για το τι να κάνω όταν ξεκίνησα στα καρτ,”είπε ο Norris.

“Οπότε δυσκολεύτηκα σε όλες τις κατηγόριες:F4,F3,F2. Όχι τόσο πολύ στην F2 αλλά έπρεπε να τους κυνηγάω λίγο κατά κάποιο τρόπο. H F1 είναι λίγο καλύτερη με την υδραυλική υποβοήθηση του τιμονιού.

“Η F2 ήταν πολύ πιο δύσκολη σωματικά ειδικά στα χέρια και γενικά σε όλο το σώμα από ότι είναι η F1.”

“Οπότε μπορεί να αλλάξει,δεν με απασχολεί και πολύ.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).