ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Έχει πειστεί ο Horner πως ο Verstappen θα παραμείνει στην ομάδα και το 2020

O επικεφαλής της ομάδας της Red Bull Christian Horner λέει πως πλέον είναι “τελείως χαλαρός” για το μέλλον του Max Verstappen με την ομάδα,παρόλο τις ανησυχίες νωρίτερα φέτος πως μπορεί να χάσει τον Ολλανδό

Καθώς το συμβόλαιο του Verstappen είναι υπό λειτουργία μέχρι το τέλος του 2020,υπήρχαν ρήτρα επιδόσεων που θα του επέτρεπαν να φύγει νωρίτερα αν κάποιοι στόχοι δεν θα επιτύγχαναν.

Οι λεπτομέρειες από τους στόχους επιδόσεων δεν έχουν αποκαλυφθεί,αλλά μάλλον είναι πιθανό να σχετίζεται με τον Verstappen να είναι σε μια καλή θέση μέχρι το καλοκαιρινό διάλειμμα στο πρωτάθλημα οδηγών.

Αν αυτή η απαίτηση είναι για την τρίτη θέση,τότε ο Verstappen βρίσκεται αυτή την στιγμή 21 πόντους καθαρά από τον Sebastian Vettel κάτι που σημαίνει πως πρέπει να γίνουν φρικιαστικές περιστάσεις που θα τον εμποδίσουν να είναι σε εκείνη την θέση στον αγώνα της Ουγγαρίας.

Αλλά θεωρητικά αν ο Verstappen έχει ακόμα τρόπο φυγής,ο Horner λέει,πως ο Ολλανδός με την δεύτερη νίκη που έκανε στην Γερμανία την προηγουμένη εβδομάδα δεν έχει κάποιες ανησυχίες για το 2020.

Αυτό δείχνει περισσότερη στάση σιγουριάς από την προηγουμένη νίκη του Verstappen στην Αυστρία,όταν ο Helmut Marko ομολόγησε πως είναι “ανήσυχος” ότι ο νεαρός θα αποχωρήσει από την ομάδα.
Verstappen

“Νομίζω πως αυτό είναι το μόνο πράγμα που είμαι τελείως χαλαρός. ” είπε ο Horner,όταν ρωτήθηκε αν πλέον έχει πειστεί πως ο Verstappen θα μείνει για την επόμενη σεζόν.

“Ο Max διασκεδάζει να οδηγεί για την ομάδα.Βλέπει την πρόοδο που κάνουμε.”

“Δεν βλέπω κάποιο ρίσκο με αυτό και νομίζω πως πρέπει να επικεντρωθούμε στο πως θα βγάλουμε περισσότερη επίδοση από το μονοθέσιο στο μεσαίο στάδιο του πρωταθλήματος.”

“Νικήσαμε δυο αγώνες,και είχαμε μερικά ακόμα βάθρα. Ξαφνιάστηκα όταν είδα την απελευθέρωση του Leclerc έμοιαζε όπως την δική μας στο Monaco. Αλλά η ομάδα πήρε μόνο χρηματική ποινή,τέλος πάντων,ο Max θα μπορούσε να πάρει ένα ακόμα βάθρο.”

Ο Horner λέει πως η εναλλαγές του καιρού ήταν ένα ιδανικό μέρος κυνηγίου για τον Verstappen.

“Νομίζω πως έχει μια απίθανη φυσική αίσθηση για τον έλεγχο του μονοθέσιου,νομίζω πως διασκεδάζει αυτές τις συνθήκες,”είπε.

“Πάντα υπερέχει με αυτές και έχει μια αυτοπεποίθηση στο μονοθέσιο. Είναι ικανός να κάνει πράγματα και να συντηρεί τα ελαστικά την ίδια στιγμή. Είναι πολύ εντυπωσιακό.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).