Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Esteban Ocon – Λογομαχία στο ράδιο με την Renault

Ο πιλότος της Renault, Esteban Ocon, φαίνεται να είχε μια μικρή λογομαχία στο ράδιο με την ομάδα του, αφού πέρασε την τελική γραμμή στο Ιταλικό GP.

O Esteban Ocon, που ξεκίνησε 12ος, τερμάτισε τον αγώνα στην 8η θέση, 2 θέσεις πίσω από τον ομόσταυλό του Daniel Ricciardo.

Μετά την καρρώ σημαία ο μηχανικός του τον συνεχάρη που κατάφερε να κερδίσει 4 θέσεις και να συνεισφέρει στην καλή συγκομιδή βαθμών για την ομάδα, όμως ο Esteban Ocon απάντησε, “Διαφωνώ, νομίζω ότι χάσαμε σε αυτόν τον αγώνα, είχαμε τεράστια ευκαιρία.”

Τότε του είπανε: “Όχι από το ράδιο, κράτα το στο ράδιο, θα μιλήσουμε στο γραφείο, σε ευχαριστώ.”

Ενώ απάντησε, “Όχι, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα,” το μεγάλο αφεντικό, Cyril Abiteboul, παρενέβη και είπε, “Δεν είναι εδώ το μέρος.”

Ο Esteban Ocon τότε δεν είπε τίποτα, για το υπόλοιπο του γύρου μέχρι να φτάσει στο parc ferme.

Αργότερα, όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια αυτά, δεν κατηγόρησε την ομάδα, ωστόσο υπονόησε πως οι περιστάσεις δεν δούλεψαν υπέρ του.

“Πιστεύω πως ξαναβλέποντάς το, απλά η τύχη δεν ήταν μαζί μας σήμερα,” είπε. “Νομίζω πως στην εκτέλεση και στην λήψη αποφάσεων, πιστεύω κάνουμε το σωστό.

“Αν προφανώς, μέναμε έξω, δεν θα εκμεταλλευόμασταν το safety car, πολλά θα μπορούσαν να συμβούν, όμως, εν τέλη αν δεν βγει η κόκκινη σημαία, χάνουμε χρόνο.

“Γυρνώντας πίσω, πιστεύω πως σε γενικές γραμμές είχαμε έναν καλό αγώνα. Είναι κρίμα που μπήκαμε στα pits σε τέτοιες συνθήκες και συνέβησαν όλα αυτά, αλλά η τύχη θα γυρίσει.”

Ο Γάλλος ήταν ένας εκ των τριών πιλότων που άλλαξν στην μαλακή γόμα κατά την διάρκεια της κόκκινης σημαίας, μαζί με τις δύο Alfa Romeo, αλλά μόνο επειδή η μεσαία γόμα που προτιμοσε δεν έφτανε σε θερμοκρασία λειτουργίας κι έτσι δε μπορούσε να χρησιμοποιηθεί.

Μετά την επανεκκίνιση, ο Esteban Ocon έχασε σύντομα απόδοση και δυσκολευόταν να κρατήσει επαφή με τα μονοθέσια μπροστά, και στο τέλος τερμάτισε 8ος, 2 θέσεις πίσω από τον ομόσταυλό του, Daniel Ricciardo, έχοντας προσπεραστεί και από τον Lewis Hamilton στους τελευταίους γύρους.

“Φυσικά και είχαμε στο μυαλό μας μια καλή εκκίνιση με αυτά τα ελαστικά,” είπε ο Esteban Ocon.

“Δυστυχώς, το σετ μου μεσαίας γόμας δεν ήταν έτοιμο. Έτσι, δεν μπορούσα να το επιλέξω. Αλλιώς, θα το είχαμε επιλέξει.

“Ήταν πολύ καλός ρυθμός στους πρώτους 2 γύρους. Ωστόσο, στον τρίτο γύρο, πέσαμε αρκετά, και προφανώς δεν ήμουν χαρούμενος με την ισορροπία και την εξέλιξη των πραγμάτων.

“Νομίζω πως αν το κάναμε ξανά, θα έπαιρνα την μεσαία γόμα, όμως δεν ήταν έτοιμα και σε κατάσταση χρήσης.

“Έριξαν τη θερμοκρασία, οπότε, προφανώς τυλίχτηκαν καθυστερημένα, οπότε θα πρέπει να το εξετάσουμε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!