Έρχονται αξιοσημείωτες αναβαθμίσεις από τη Red Bull στο Μπαχρέιν

Ο Sergio Perez δήλωσε πως η Red Bull πρόκειται να φέρει ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων για την RB18 ενόψει της τελευταίας ημερών των δοκιμών εξέλιξης στο Μπαχρέιν.

Την ώρα που η Mercedes έφερε μαζικές αναβαθμίσεις για το μονοθέσιο της στις δοκιμές του Μπαχρέιν, το μονοθέσιο της Red Bull δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής τόσο σημαντικές αλλαγές.

Ο Sergio Perez δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της Formula 1, πως η Red Bull κινείται σχετικά με την εξέλιξη του μονοθεσίου βάσει του πλάνου της και πως αύριο η ομάδα θα φέρει νέα μέρη για το μονοθέσιο της.

“Θεωρώ πως όλα είναι ευδιάκριτα.” πρόσθεσε ο Perez. “Θα τα δείτε αύριο.”

Ωστόσο, η ομάδα δεν έχει στο πρόγραμμα της την δημιουργία side pods όπως τα “zero pods” της Mercedes. “Όχι, δεν ακολουθούμε αυτήν τη σχεδίαση.” είπε ο Μεξικανός. “Θεωρώ πως όλα θα είναι έτοιμα για αύριο και θα έχουμε τη δυνατότητα να τρέξουμε με αυτές τις αναβαθμίσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.”

“Πρέπει να εστιάσουμε στα δικά μας ζητήματα προς το παρόν κατά τη διάρκεια αυτής της περιορισμένης διάρκειας των δοκιμών.”

Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, είπε πως η προτεραιότητα της ομάδας του είναι αφορά την προετοιμασία για τον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, ο οποίος λαμβάνει χώρα στην συγκεκριμένη πίστα σε μία εβδομάδα, όταν ρωτήθηκε για το εάν η RB18 πρόκειται να δεχθεί οποιαδήποτε αξιοσημείωτη αναβάθμιση κατά την υπόλοιπη διάρκεια των δοκιμών.

“Εννοείται πως προετοιμαζόμαστε για τον πρώτο αγώνα της σεζόν, οπότε θα υπάρξουν μερικές νέες πινελιές και μέρη στο μονοθέσιο τα οποία θα εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.” δήλωσε ο Horner. “Όμως η βασική μας εστίαση αφορά την επόμενη εβδομάδα.”

“Μέχρι στιγμής οι δοκιμές κύλησαν αρκετά ομαλά.” είπε ο Horner το μεσημέρι της Παρασκευής. “Το πρωινό σκέλος είναι αρκετά δύσκολο λόγω του ανέμου, της ζέστης και της άμμου. Αυτές οι συνθήκες δεν θα είναι ιδιαίτερα συναφείς με τις συνθήκες που πρόκειται να έχουμε καθώς θα αγωνιζόμαστε την επόμενη εβδομάδα.”

“Οπότε αυτήν τη στιγμή συλλέγουμε πολλά μεγάλο όγκο δεδομένων, όμως όλα αυτά θα είναι πολύ, πολύ χρήσιμα. Έτσι θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον αριθμό των γύρων και να συγκεντρώνουμε τα δεδομένα που χρειαζόμαστε.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Αδάμ Πίτσης

Λάτρης του μηχανοκίνητου αθλητισμού και γενικότερα του χώρου της αυτοκίνησης, ωστόσο πάνω απ'όλα λατρεύω την Formula 1. Από μικρός παρακολουθούσα σχεδόν κάθε αγώνα, ενώ πλέον χάρη στην ευκαιρία που μου έδωσε ο ιδρυτής του F1racingnewsgr, Σάκης Ζαφειρόπουλος, έχω έρθει ακόμη πιο κοντά στο άθλημα που αγαπώ. *Επίσης λατρεύω τα Go Karts, το gaming αλλά και άλλα πρωταθλήματα όπως: Formula Drift και WRC

F1RACINGNEWS