ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Binotto – Έπρεπε να είχαμε επικεντρωθεί περισσότερο στην κάθετη δύναμη

Η Ferrari θα έπρεπε να είχε δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην κάθετη δύναμη όταν σχεδίαζε το μονοθέσιο του 2019 σύμφωνα με τον επικεφαλή της Ferrari Mattia Binotto. 

Ενώ η SF90 έχει επωφεληθεί από την ταχύτητα στις ευθείες, σε πίστες με αργές ή μεσαίας ταχύτητας στροφές έχει εκτεθεί.

Η προσθήκη περισσότερης κάθετης δύναμης στην SF90 είναι από καιρό η προτεραιότητα για την Ferrari και ο Binotto παραδέχεται ότι έχει δώσει μεγαλύτερη έμφαση σε αυτό καθώς θα  βοηθήσει το μονοθέσιο να λειτουργήσει με τα ελαστικά της Pirelli για την φετινή σεζόν.

Ο Binotto είπε ότι η ισορροπία μεταξύ κάθετης δύναμης και ταχύτητας δεν ήταν “Θέμα φιλοσοφίας” και πως η επιπλέον ιπποδύναμη από τον κινητήρα ήταν ένας παράγοντας στην ανώτερη τελική ταχύτητα.

“Όπως είπαμε, σίγουρα αυτά τα ελαστικά απαιτούν περισσότερη κάθετη δύναμη. Απλά για να τα ζεστάνεις, για να τα κάνεις να δουλέψουν.”

“Οπότε ναι, αν πήγαινα έναν χρόνο πίσω θα έδινα μεγαλύτερη έμφαση στην κάθετη δύναμη σε σύγκριση με το τι κάναμε. Ακόμα και αν είχαμε κάποιο μειονέκτημα στην ταχύτητα. Μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό “άποψη”; Δεν είμαι πολύ σίγουρος. Νομίζω είναι ένας στόχος που έχει γίνει πιο σαφής, σίγουρα.”

Binotto
Ο Binotto λέει ακόμα πως στα τέλη των χειμερινών οδηγών η Ferrari γνώριζε πως η Mercedes είχε ένα τρομερό πακέτο.

Παρόλα αυτά η ομάδα περίμενε πως η SF90 θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την W10.

“Νομίζω ότι εκπλαγήκαμε από την κακή μας απόδοση στο ξεκίνημα της σεζόν, επειδή ίσως δεν σκεφτόμασταν ότι ήμασταν μπροστά τους. Αλλά τουλάχιστον τόσο γρήγοροι όσο αυτοί και αυτό δεν συνέβη στην Αυστραλία.”

Ακόμα παραδέχτηκε την ήττα του στο Ισπανικό Grand Prix, παρά την δυνατή απόδοση στις χειμερινές δοκιμές και δήλωσε πως ήταν ιδιαίτερα “απογοητευτική “

“Είναι αλήθεια πως αν κοιτάξετε το πρώτο μισό της σεζόν, είναι αρκετά παράξενο το πως σε κάποιους αγώνες τα αυτοκίνητα αποδίδουν καλά και σε άλλους όχι. Ίσως ακόμα και τα αυτοκίνητα που ήταν τα ταχύτερα στην αρχή της σεζόν, σε κάποιες πίστες δεν ήταν. Νομίζω είναι πραγματικά πάνω κάτω για όλα τα αυτοκίνητα ” εξήγησε ο Binotto.

“Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να εξεταστεί είναι ο μέσος όρος.”

“Και ίσως στις χειμερινές δοκιμές απλά να ήταν μία περίπτωση που είχαμε υψηλή επίδοση ή είχαν αυτοί χαμηλή επίδοση.”

” Χάσαμε μερικές ευκαιρίες και σίγουρα σήμερα θα βλέπατε τα αποτελέσματα με μερικές νίκες. Η εικόνα θα ήταν τελείως διαφορετική.”

Ferrari

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).