FIAFormula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Επιστρέφει μέσω της Red Bull η Ford

Η Ford ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στη F1 το 2026, μέσω συνεργασίας με την Red Bull Powertrains για παροχή κινητήρων από το 2026 σε Red Bull και Alpha Tauri

Ο Αμερικανικός κολοσσός ξεκίνησε την ενασχόληση με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού την δεκαετία του 1960. Η συνεργασία της Ford με την Βρετανική εταιρεία Cosworth χάρισε 155 νίκες σε 262 αγώνες, την περίοδο 1967-1985. Παράλληλα χάρισε και το πρώτο πρωτάθλημα στον Michael Schumacher το 1994, με τα χρώματα της Benetton. Το 2004 ήταν η τελευταία χρονιά παρουσίας της Ford, καθώς η Jaguar αγοράστηκε από την Red Bull.

Ενόψει της σημερινής παρουσίασης του νέου μονοθεσίου της Red Bull σε Αμερικανικό έδαφος, η Ford ανακοίνωσε την απόφαση να εμπλακεί ξανά με την F1, αρχής γενομένης το 2026 με την έλευση των νέων κανονισμών

Μαζί με την παρουσίαση της Red Bull RB19, θέλουμε να γιορτάσουμε και να καλοσωρίσουμε την Ford. Η Ford θα γίνει ο νέος συνεργάτης της Red Bull Powertrains από το 2026“, δήλωσε στην αρχή ο team principal και CEO της Oracle Red Bull Racing, Christian Horner.

Αυτή θα είναι μια πραγματική στρατηγική και τεχνική συνεργασία. Η Ford θα βοηθήσει με μπαταρία και υβριδική τεχνολογία και πολλά άλλα για να κρατήσει την ομάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Είμαι ήδη πολύ ενθουσιασμένος με τις δυνατότητες που θα προσφέρει αυτή η συνεργασία και στους δύο μας παγκοσμίως“.

Ford

Είναι ένας κατασκευαστής πλούσιος σε ιστορία αυτοκινήτου που εκτείνεται από γενιές. Από τον Jim Clark μέχρι τον Ayrton Senna και τον Michael Schumacher, η επιτυχία μιλάει από μόνη της“.

Για εμάς ως Red Bull Powertrains το να ανοίξουμε το επόμενο κεφάλαιο αυτής της δυναστείας, ως Red Bull Ford, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό. Το 2026 είναι ακόμα λίγος δρόμος, αλλά για εμάς η δουλειά έχει ήδη ξεκινήσει καθώς κοιτάμε ένα νέο μέλλον και μια συνεχή εξέλιξη της Oracle Red Bull Racing“.

Αυτή είναι η αρχή ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ford που ξεκίνησε όταν ο προπάππους μου κέρδισε έναν αγώνα που βοήθησε να ξεκινήσει η εταιρεία μας“, δήλωσε ο executive chair της Ford, Bill Ford.

Η Ford, μαζί με τους παγκόσμιους πρωταθλητές, Oracle Red Bull Racing, επιστρέφει στην κορυφή του αθλήματος, φέρνοντας τη μακρά παράδοση της Ford στην καινοτομία, τη βιωσιμότητα και τον εξηλεκτρισμό σε ένα από τα πιο ορατά στάδια του κόσμου“.

Η επιστροφή της Ford στη Formula 1 με την Red Bull Racing έχει να κάνει με το πού πηγαίνουμε ως εταιρεία. Όλο πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση“, δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Ford Motor Company, Jim Farley.

Η F1 θα είναι μια απίστευτα οικονομικά αποδοτική πλατφόρμα για καινοτομία, ανταλλαγή ιδεών και τεχνολογιών και αλληλεπίδραση με δεκάδες εκατομμύρια νέους πελάτες. Θα παρέχουμε τεχνική τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς όπου μπορεί να προσθέσει αξία στην πρωτοποριακή ομάδα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Οι τομείς που πρέπει να εξερευνηθούν μαζί είναι η ανάπτυξη των κινητήρων εσωτερικής καύσης και οι βασικές εξελίξεις, όπως η τεχνολογία κυψελών μπαταρίας και ηλεκτροκινητήρων, το λογισμικό ελέγχου μονάδας ισχύος και τα αναλυτικά στοιχεία“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.