Επίσημο τέλος στην συνεργασία Greensmith-Edmondson

Οι Gus Greensmith και Elliott Edmondson χώρισαν τους δρόμους τους μετά από έντεκα αγώνες στο WRC. Νέος συνοδηγός του Greensmith θα είναι ο Chris Patterson.

O οδηγός της M-Sport, Gus Greensmith, θα συνεχίσει την φετινή χρονιά στο WRC με νέο συνοδηγό, με τον Chris Patterson να αντικαθιστά τον Elliott Edmondson.

O Edmondson κι ο Greensmith μπήκαν για πρώτη φορά στο ίδιο αυτοκίνητο το 2015 στο DMACK Cup και, μετά από ένα διάλειμμα τεσσάρων ετών, κατά την διάρκεια του οποίου ο Craig Parry ήταν συνοδηγός του Greensmith, συνεργάστηκαν και πάλι το 2019 για το Πρωτάθλημα του WRC2.

Έκαναν μαζί το ντεμπούτο τους στο WRC στο Rally Πορτογαλίας του 2019, προτού συμμετάσχουν σε όλα τα Rally του 2020 και του 2021. Ο Patterson είναι αρκετά πιο έμπειρος από τον Edmondson, καθώς έχει υπάρξει συνοδηγός του Petter Solberg την περίοδο 2010-2012 και του Kris Meeke, αλλά και του Khalid Al-Qassimi.

“O Elliott κι εγώ έχουμε συνεργαστεί μαζί εδώ και κάποια χρόνια κι έχουμε πετύχει κάποια εκπληκτικά αποτελέσματα αυτό το διάστημα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Elliott για την συνεισφορά του κι αν και θα συνεχίσουμε τις καριέρες μας ξεχωριστά πλέον, είμαι σίγουρος ότι οι ικανότητές του θα του εξασφαλίσουν ότι θα παραμείνει ένα οικείο πρόσωπο στα service parks του WRC. Του εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον,” δήλωσε ο Gus Greensmith.

“Ο χωρισμός μας σημαίνει το τέλος ενός πολύ πετυχημένου κι ευχάριστου κεφαλαίου της καριέρας μου κι η απόφαση να χωρίσουν οι δρόμοι μας πάρθηκε για το καλό και των δύο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Gus, την οικογένεια Greensmith και την M-Sport για τον καιρό που περάσαμε μαζί. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για το μέλλον κι αναμφίβολα θα επικοινωνούμε,” δήλωσε ο Elliott Edmondson.

Η πρώτη φορά που θα μπουν στο ίδιο αυτοκίνητο οι Greensmith και Patterson θα είναι στο Rally Κροατίας το τριήμερο 23-25 Απριλίου.

Αυτή είναι η τέταρτη αλλαγή συνοδηγού την φετινή σεζόν στο WRC, με τον οδηγό της Hyundai, Thierry Neuville, να επιλέγει τον Martijn Wydaeghe λίγες μέρες προτού ξεκινήσει η σεζόν, καθώς δεν πέτυχε να συμφωνήσει με τον επί πολλά χρόνια συνοδηγό του, Nicolas Gilsoul.

Επίσης, ο έτερος οδηγός της Hyundai, Dani Sordo, θα συμμετάσχει την φετινή σεζόν με τον Borja Rozada, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Carlos del Barrio, σε μία συνεργασία που τελείωσε πολύ πιο φιλικά απ’ ότι εκείνη του Neuville με τον Gilsoul.

Τέλος, ο team-mate του Greensmith, Teemu Suninen, συνεργάζεται και πάλι με τον Mikko Markkula και πάλι μετά το 2018, όταν είχαν χωρίσει προσωρινά οι δρόμοι τους, καθώς o Jarmo Lehtinen απέκτησε διοικητικό ρόλο στην Toyota.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube,Discord και TwitterΠαύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS