Επίσημο: O Verstappen διατηρεί τη νίκη και το πρωτάθλημα

O Oλλανδός διατηρεί τη νίκη στον αγώνα του Abu Dhabi όπως και το πρωτάθλημα, καθώς η FIA απέρριψε και τις δύο ενστάσεις της Mercedes.

Η νίκη του Max Verstappen στο Grand Prix του Abu Dhabi και η νίκη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα διατηρήθηκαν αφού οι αγωνοδίκες απέρριψαν και τις δύο ενστάσεις της Mercedes. Η μια ένσταση ήταν για την συμπεριφορά της FIA ως προς τον αγώνα και η δεύτερη γιατί ο Verstappen προσπέρασε τον Hamilton κάτω από το Safety Car πριν από την επανεκκίνηση.

Η Mercedes υπέβαλε την ένστση μετά τον αγώνα, υποστηρίζοντας ότι ο Verstappen είχε προσπεράσει τον Hamilton για λίγο κατά τη διάρκεια του Safety Car, και έτσι διέπραξε παράβαση σύμφωνα με τους κανονισμούς. Μετά από ακρόαση, οι αγωνοδίκες απέρριψαν την έφεση της Mercedes. Ενώ δεχόταν ότι ο Verstappen είχε «σε μια στιγμή , για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μετακινήθει ελαφρώς [d] μπροστά από το αυτοκίνητο 44 [Hamilton], τη στιγμή που και τα δύο αυτοκίνητα επιτάχυναν και φρενάριζαν, [το αυτοκίνητο του Verstappen] έκοψε ρυθμό και δεν ήταν μπροστά από οτν Hamilton όταν τελείωσε η περίοδος του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS