ΝΕΑ

Shwartzman – Ενθουσιασμένος με την προοπτική της F2

Αφού στέφθηκε πρωταθλητής της F3 στην Ρωσία το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο Junior οδηγός της Ferrari Shwartzman απολαμβάνει ήδη την προοπτική να μετακινηθεί στην Formula 2 το 2020.

Ενώ ο 20χρονος δεν έχει καθορίσει πλήρως τα σχέδια του για το επόμενο έτος, θεωρεί ότι η μετάβαση στην F2 είναι το πιο πιθανό σενάριο, όπου εκεί θα συναντήσει τους συναδέλφους του στην Ακαδημία της Ferrari Callum Ilott και Giuliano Alesi.

“Νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη πιθανότητα, κατά 99% θα πάω στην Formula 2.” είπε ο Shwartzman όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια του για το 2020.

“Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος με αυτό, αλλά δεν ξέρω με ποια ομάδα ακόμα. Δεν έχω ιδέα αυτή την στιγμή. Ο στόχος μου είναι να κάνω το καλύτερο μου όπως και φέτος.”

“Μου άρεσε να δουλεύω με την Prema Racing. Είναι ταλαντούχα άτομα. Έχω μία καλή σχέση μαζί τους αλλά ποτέ δεν ξέρεις.”

“Απλά ελπίζω σε ένα καλό αυτοκίνητο και μία καλή ομάδα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο μου όπως φέτος, να προσπαθήσω να είμαι στην ίδια θέση και την επόμενη χρονιά.”

Shwartzman
Αυτός ήταν πρώτος τίτλος του Shwartzman σε μονοθέσιο, δίνοντας στον Ρώσο μία επιπλέον ώθηση εμπιστοσύνης δικαιολογώντας την προσέγγιση του και την εργασιακή του ηθική.

“Αυτό σημαίνει ότι η δουλειά που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια απέδωσε. Σημαίνει ότι πρέπει να συνεχίσω και να βελτιώσω τον εαυτό μου.”

“Επειδή όταν αρχίζεις να δουλεύεις δεν είσαι σίγουρος αν θα πάρεις τα αποτελέσματα. Οι άνθρωποι σου λένε να δουλέψεις σκληρά και ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν. Όταν όμως δεν καταφέρνεις κάτι, ξεκινάς να σκέφτεσαι:”κάνω τα πάντα σωστά;”

“Τώρα μπορώ να πω πως είναι αλήθεια και πως πρέπει να συνεχίσω. Νομίζω μετά τον αγώνα θα έχουμε λίγο χρόνο για να χαλαρώσουμε. Αλλά προφανώς θα αρχίσω όσο το δυνατόν νωρίτερα να ετοιμάζομαι για την επόμενη χρονιά.”

Ο Shwartzman είναι πολύ πιθανόν να δοκιμάσει κάποιο μονοθέσιο F2 στις αρχές Δεκεμβρίου μετά το τέλος της σεζόν.

Shwartzman

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).