ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – “Ένοιωθα σαν τις πρώτες μου νίκες”

Καθώς η Mercedes έριξε τα ζάρια και άλλαξε την στρατηγική του Lewis Hamilton σε 2 pit stop, εκείνος παραδέχεται ότι είχε επιφυλάξεις σχετικά με αυτή την απόφαση η οποία τελικά του εξασφάλισε την νίκη.

Ο Hamilton ακολουθούσε τον Verstappen σε όλο το πρώτο stint του αγώνα ενώ μπαίνοντας στο τρίτο μέρος του αγώνα ήταν πίσω του σχεδόν ένα δευτερόλεπτο.

Αντί να τον αφήσει να παλέψει με το  Verstappen έχοντας έξι γύρους πιο φρέσκα ελαστικά, η Mercedes κάλεσε τον Hamilton στα pit στο τέλος του 48ου γύρου για να του βάλει την μεσαία γόμα της Pirelli, ρίχνοντας τον 20 δευτερόλεπτα πίσω από τον Ολλανδό.

Ο Hamilton αρχικά δυσκολεύτηκε να μειώσει την διαφορά αλλά μόλις βρήκε άδεια πίστα άρχισε να μειώνει πολύ γρήγορα την διαφορά και τέσσερις γύρους πριν το τέλος προσπέρασε τον Verstappen για την νίκη.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, ο Hamilton παραδέχτηκε ότι είχε αμφιβολίες για το κατά πόσο η στρατηγική θα λειτουργούσε, αμφισβητώντας την από το team radio αμέσως μετά την πραγματοποίηση της.

“Ήμουν πίσω του. Είχα πιο φρέσκα σκληρά ελαστικά έξι ή εφτά γύρων, κάτι τέτοιο και εκείνη την στιγμή ήμουν πολύ γρηγορότερος. Ήμουν σαν ‘Οκ απλά θα κρατηθώ εδώ πίσω και θα συνεχίσω να τον πιέζω.” εξήγησε o Hamilton.

Hamilton

“Αλλά είχα αυτό το πρόβλημα με τα φρένα. Σκεφτόμουν ότι δεν ήξερα πότε θα μπορούσα να ανοίξω το παράθυρο, είχαμε κίνηση και διάφορα και μου είπαν ότι θα κάνουμε στρατηγική δύο pit stop. Δεν μπορούσα να υπολογίσω πως θα λειτουργήσει για να είμαι ειλικρινής. “

“Κάναμε το αντίθετο. Σκέφτηκα ότι μπορούσα να κάνω τα ελαστικά μου να πάνε μέχρι το τέλος, τα σκληρά. Οπότε ήξερα ότι θα μπορούσε να κάνει το ίδιο πράγμα. Σκεφτόμουν ‘το να μπω στα pit θα είναι δύσκολο’. Δεν είχα καν χρόνο να σκεφτώ τι λάστιχα θα βάλω.”

“Μου έβαλαν την μεσαία γόμα και δεν την αισθάνθηκα καλά στην αρχή όταν βγήκα. Αλλά μετά ήταν εντάξει και ήμουν σαν ‘ Άρχισε να ταιριάζει τους χρόνους μου, πρέπει να ξεκινήσω να κάνω κατατακτήριους γύρους τώρα και δεν νομίζω ότι θα αντέξουν, αλλά αν αντέξουν θα είναι τέλεια”

“Έτσι, μετά από αυτό, έπρεπε να βγάλω κάθε αμφιβολία από το μυαλό μου και να προσπαθήσω. Αν δεν δούλευε, δεν δούλεψε. Αν δεν δούλευε θα ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Επειδή αισθάνθηκα όπως όταν ήμουν πίσω του με τα σκληρά, σκέφτηκα ότι θα είχα πολλές ευκαιρίες να περάσω.”

“Αλλά ήμουν πολύ αποφασισμένος να κερδίσω τον αγώνα σήμερα και να ανακάμψω μετά τον τελευταίο αγώνα. Πραγματικά νοιώθω υπέροχα.”

“Δεν θα το πιστέψετε αλλά νοιώθω σαν να είναι η πρώτη νίκη. Το κάνω αυτό πολύ καιρό. Πραγματικά νοιώθει σαν μία από τις πρώτες μου νίκες.”

Το αποτέλεσμα πάντως βρήκε τον Lewis Hamilton να επεκτείνει το προβάδισμα του στους 62 βαθμούς από τον δεύτερο Valtteri Bottas.
Hamilton

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!