ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑΣΩΤΗΡΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

Kamui Kobayashi : Ένας Samurai στις πίστες…

Χωρίς δεύτερη σκέψη η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον χώρο της F1 εδώ και δεκαετίες κυρίως στον κατασκευαστικό τομέα χωρίς όμως να παράγει τα μεγάλα οδηγικά ταλέντα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.

.

Ένα τέτοιο ταλέντο ήταν ο Kamui Kobayashi . Ο καλύτερος Ιάπωνας πιλότος κατά την γνώμη μου και ας προστρέξουν κάποιοι να τον συγκρίνουν με τον Sato.

Tο οδηγικό τους στυλ δεν είχε καμία σχέση. Ο Ιάπωνας γεννημένος στο Αμαγκασάκι τον Σεπτέμβρη του 1986 είχε όνειρο του να βρεθεί στις πίστες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού και τα κατάφερε.

Kamui Kobayashi

Το χαμηλό του προφίλ,η σεμνότητα και η ταπεινότητα που τον διέκρινε σε συνδυασμό με την aggressive προσέγγιση που είχε ενώ κρατούσε το τιμόνι τον έκαναν ξεχωριστό στα paddock.

Kamui Kobayashi

Η μεγαλύτερη του επιτυχία το βάθρο μέσα στην πατρίδα του στην πίστα της Suzuka το 2012 με την ομάδα της Sauber.

Ήταν το πρώτο και το τελευταίο βάθρο της καριέρας του και οι Ιάπωνες σίγουρα δεν έχουν λησμονήσει αυτήν την στιγμή.

Το όνομα του το έφτιαξε στην ομάδα της Sauber αλλά την καριέρα του την έκλεισε με την ομάδα της Caterham στην αρχή της υβριδικής εποχής δυστυχώς για εκείνον πίσω από ένα κακό μονοθέσιο.

Όπως και να έχει ο Kamui Kobayashi για τους Ιάπωνες είναι ο ταχύτερος και ο καλύτερος πιλότος που είχανποτέ στις πίστες της Formula1.. 

Kamui Kobayashi

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.