Εν αμφιβόλω οι δοκιμές, ανατροπή με Ταϊλάνδη!

Οι δοκιμασίες που θα αντιμετωπίσει και φέτος η Dorna προκειμένου να κυλήσει ομαλά η σεζόν, ξεκινούν πολύ νωρίς…

Οι καθιερωμένες δοκιμές πριν την έναρξη κάθε σεζόν όδευαν προς Κατάρ, μιας και εκεί είναι προγραμματισμένος ο εναρκτήριος αγώνας ωστόσο αυτό μόνο σίγουρο δεν είναι. Ο λόγος είναι ότι δεν βρίσκεται μέχρι ώρας η χρυσή τομή στα υγειονομικά πρωτόκολλα μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών μιας και οι αναβάτες θα βρίσκονται με τις ομάδες στην πίστα για κάτι λιγότερο από ένα μήνα κι αυτό απαιτεί αποτελεσματική συνεργασία προκειμένου να κυλήσουν όλα ομαλά. Η Dorna εξετάζει επίσης την Χερέθ ως πιθανή εναλλακτική, με την συγκεκριμένη πίστα να είναι διαθέσιμη και για διπλό Γκραν Πρι όπως πέρυσι.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΟΤΟGP THAILAND

Στο ζήτημα της Ταϊλάνδης, η διοίκηση της πίστας διευκρίνισε πως η ανανέωση του συμβολαίου για την διεξαγωγή του αγώνα θα έμπαινε σε ισχύ το 2022, αφήνοντας άπαντες να πιστέψουν πως δεν θα διεξαχθεί ούτε η φετινή εκδοχή του. Όμως, αμφότερες οι δύο πλευρές προχώρησαν σε διευκρινιστική δήλωση, τονίζοντας πως η διεξαγωγή του αγώνα στις 10 Οκτωβρίου περιλαμβάνεται στο ισχύον συμβόλαιο. Από την άλλη, μοιάζει οριστική η ματαίωση του GP Τσεχίας, λόγω οικονομικών δυσχερειών.

Οι τελικές αποφάσεις δεν θα αργήσουν περαιτέρω από τις προσεχείς εβδομάδες, μιας και ο χρόνος ξεκινά να πιέζει παρά την ρευστή κατάσταση στο ζήτημα του ιού.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.

F1RACINGNEWS