ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Ocon – Έμαθα πολλά την φετινή σεζόν

O Esteban Ocon επιμένει ότι επωφελήθηκε από την φετινή του χρόνια ως τρίτος οδηγός για την ομάδα της Mercedes παρά την έλλειψη δοκιμαστικών χιλιομέτρων.

Ο Ocon ο οποίος θα αγωνιστεί για την Renault την επόμενη χρονιά, έλαβε τον ρόλο του τρίτου οδηγού στην Mercedes όταν δεν κατάφερε να βρει θέση στο φετινό grid.

Η κύρια δουλειά του την φετινή σεζόν ήταν ως οδηγός προσομοιωτή στο Brackley αν και κατάφερε να οδηγήσει την W13 Για δύο μέρες στις δοκιμές της Pirelli την προηγούμενη βδομάδα στο Paul Ricard.

Ωστόσο ο Ocon επιμένει ότι έχει μάθει πράγματα απλά παρατηρώντας την ομάδα σε δράση.

“Πολλά πράγματα” είπε όταν ρωτήθηκε για το ποια ήταν τα κέρδη του την φετινή χρονιά.

“Δεν οδήγησα τόσο πολύ όσο θα ήθελα. Στις παλιές μέρες μπορούσες να δοκιμάσεις το αμάξι και να οδηγήσεις εκατομμύρια χιλιόμετρα πριν το επιστρέψεις.”

Ocon

“Το έκανα αυτό στον προσομοιωτή. Δοκίμασα όλα τα κομμάτια που βάζει η ομάδα το Σαββατοκύριακο. Οπότε γνωρίζω όλα τα νέα της τρέχουσας γενιάς των αυτοκινήτων. Νομίζω ότι αυτό είναι θετικό.”

“Από την άλλη μεριά, αν οδηγούσα μπορεί να μάθαινα και την άλλη μεριά του κόσμου της Formula 1. Που είναι με περισσότερη εμπειρία, περισσότερη γνώση για εμένα και περισσότερα πράγματα που θα μάθαινα για το μέλλον.”

“Το να βλέπεις τι περιμένει η ομάδα από έναν οδηγό κάποια πράγματα που δεν σκέφτεσαι όταν οδηγάς.”

“Όπως λέει πάντα ο Toto, όσα περισσότερα πράγματα βλέπεις και όσο περισσότερη γνώση έχεις για το μέλλον, τόση περισσότερη εμπειρία αποκτάς στο τέλος και αυτό σε κάνει καλύτερο αθλητή και καλύτερο οδηγό.”

Ο Ocon λέει ότι το να μείνει εκτός αγώνων για έναν χρόνο τον έκανε πιο πεινασμένο για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση.

“Αυτή η χρονιά ήταν δύσκολη ψυχικά και συναισθηματικά καθώς έβλεπα τα παιδιά να τα πηγαίνουν καλά και εγώ να είμαι εκτός. Δεν είναι κάτι που είναι ιδιαίτερα καλό.”

“Αλλά νομίζω πως αυτό μόνο δυνατότερο μπορεί να σε κάνει και πιο πρόθυμο να επιστρέψεις και είμαι πολύ πεινασμένος για την επιστροφή μου.”

Ocon

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).