ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Wolff – Ελπίζαμε σε αυτοκίνητο ασφαλείας

Ο επικεφαλής της Mercedes Toto Wolff πιστεύει ότι η εκκίνηση του Ρωσικού Grand Prix με την μεσαία γόμα ήταν ένας “κρίσιμος παράγοντας” πίσω από αναπάντεχη νίκη της Mercedes.

Με την Mercedes να αναμένεται να χάσει έδαφος από την Ferrari λόγω της μεγάλης της ταχύτητας στην ευθεία, ο Γερμανός κατασκευαστής επέλεξε μια διαφορετική στρατηγική.

Τόσο ο Lewis Hamilton όσο και ο Valtteri Bottas έκαναν τους ταχύτερους τους γύρους στο Q2 με την μεσαία γόμα της Pirelli. Έτσι κατάφεραν να μείνουν περισσότερο έξω στο πρώτο stint σε σχέση με την Ferrari.

Αποδείχθηκε ένας καθοριστικός παράγοντας καθώς ο Hamilton μπόρεσε να μπει στα pit υπό καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας και να παραμείνει στην πρώτη θέση.

“Ήταν κρίσιμο, επειδή ένα από τα πράγματα που ψάχναμε ή στο οποίο ελπίζαμε ήταν ένα αργό αυτοκίνητο ασφαλείας. ” εξήγησε ο Wolff.

Wolff

“Και μόνο η μεσαία γόμα ήταν σε θέση να επεκτείνει το stint και αυτό έγινε.”

“Νομίζω ότι αυτή την στιγμή της χαράς πρέπει να γνωρίζουμε ότι από άποψη ταχύτητας δεν είχαμε την απόδοση αυτό το Σαββατοκύριακο. Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους πρέπει να δουλέψουμε για να εφεύρουμε την απόδοση μας πίσω.”

“Αλλά εξίσου το αποτέλεσμα της Κυριακής δείχνει ότι δεν πρέπει να τα παρατάμε ποτέ. Ακόμα και αν πηγαίνουμε σε αγώνες με ένα πακέτο που δεν είναι το γρηγορότερο.”

“Αν κάνεις τα πράγματα σωστά, όλα αυτά τα πράγματα, τους οδηγούς, τους μηχανικούς και την επίβλεψη, τότε μπορείς ακόμα να κερδίσεις αγώνες.”

Wolff

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!