Ελεύθερα-2, Portimao: ”Σώμα με σώμα” Bagnaia κ’ Quartararo!

Άκρως ενδιαφέρουσα η δεύτερη περίοδος ελεύθερων στο Portimao, με τα φαβορί να είναι σε θέση απευθείας πρόκρισης στο Q2…

Pecco Bagnaia και Fabio Quartararo ”άνοιξαν” την ψαλίδα με τους υπόλοιπους στο τέλος της διαδικασίας κατεβαίνοντας από το 1:40. Η πίστα του Portimao βρέθηκε σε πολύ καλύτερη κατάσταση, και δόθηκε η δυνατότητα στους αναβάτες να βάλουν τις βάσεις πρόκρισης. Στο 3-4 κατετάγησαν οι Suzuki, σε μια άκρως αισιόδοξη είδηση για τους Ιάπωνες, μιας και στο Qatar φάνηκε τεράστιο αγκάθι ο ένας γύρος.

Πέμπτη θέση για τον Jack Miller, που δεν πρωταγωνιστεί ως κύριος οδηγός της Ducati έως τώρα, με τον Marquez πίσω του. Ο Ισπανός πέτυχε τον πρώτο στόχο της δεκάδας, αν και δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένας στόχος στον πρώτο φετινό αγώνα. Ακολούθησαν ο Vinales με τον Zarco με σταθερότητα σε ρυθμό αμφότεροι. Την τελική δεκάδα έκλεισαν δύο πολύ κομβικές προκρίσεις, των Oliveira και Nakagami. O πρώτος είναι η μεγάλη ελπίδα της ΚΤΜ για κάτι καλό στην Πορτογαλία, ενώ από την άλλη ο Nakagami παρά την πτώση του τα πρώτα λεπτά και ένα μικρό τραύμα στον καρπό,μπόρεσε να φτάσει στη 10η θέση, αφήνοντας με την όρεξη τον Alex Marquez πίσω του.

Comfortable' Nakagami surprised to crash out of Valencia GP – Motorsport  Week

Τραγική εικόνα για την Petronas, με τον Rossi να κάνει καλύτερο χρόνο και πάλι από τον Morbidelli, αλλά να είναι 5 δέκατα μακριά από τη δεκάδα. Σίγουρα, ένα μικρό άγχος υπάρχει στο γκαράζ της Yamaha SRT. Τέλος, πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό είναι η KTM Tech3 με Petrucci-Lecouna να είναι στο 18-21.

Επόμενο ραντεβού με τη μεγάλη κατηγορία, αύριο στις 11:55 με το FP3. Αυτή αποτελεί και την τελευταία ευκαιρία των αναβατών να μπουν στην πρώτη δεκάδα που οδηγεί απευθείας στο Q2 των κατατακτηρίων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του FP2:

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeDiscord και Twitter.

F1RACINGNEWS