Ελεύθερες Δ. 1-2, Buriram: Επίδειξη δύναμης στο φινάλε οι Ducati
Με τις μετεωρολογικές προβλέψεις να υποδεικνύουν βροχόπτωση αύριο το πρωί, οι Ελεύθερες Δοκιμές σήμερα ήταν καθοριστικής σημασίας για την απευθείας πρόκριση στο Q2. Στην κορυφή οι Ducati, εκτός οι Aprilia.
Με 12 από τους 24 αναβάτες του grid να καταφέρνουν να βελτιώνουν τους πρωινούς τους χρόνους ολοκληρώθηκε προ ολίγου στην πίστα Buririam στην Ταϊλάνδη η δεύτερη περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών. Φυσικά, η κατάταξη των 10 αναβατών που εξασφαλίζουν, προσωρινά, την πρόκριση τους στον ‘τελικό’ των Κατατακτήριων Δοκιμών.
Στην πρώτη τετράδα των συνδυασμένων χρόνων ‘συναντάμε’ τέσσερις Ducati. Η Ιταλική ομάδα δείχνει να έχει το πάνω χέρι στην Ταϊλάνδη, με τα χαρακτηριστικά της πίστας να ευνοούν τους ‘κόκκινους’. Ο Zarco στην 19η και τελευταία προσπάθεια του ‘έγραψε’ 1:30.281, και άφησε 18 χιλιοστά πίσω τον Bagnaia. Ο Ιταλός θέλει να ανακάμψει μετά το λάθος στο Motegi, που τον άφησε 18 βαθμούς πίσω στη βαθμολογία.
Τρίτη θέση για τον Jorge Martin, και τέταρτη για τον Luca Marini. O Ιταλός ήταν πολύ δυνατός και στις Ελεύθερες Δοκιμές 1, οπότε ολοκλήρωσε και πάλι στην 4η θέση. Επίσης, θέση στην 10άδα ‘έκλεισε’ και ο Jack Miller. Ο Αυστραλός στην προσπάθεια του να βελτιώσει κι άλλο τον χρόνο του στο φινάλε, κόλλησε πίσω από τον Nagashima, με αποτέλεσμα να εκνευριστεί.
Εξαιρετικός ο Marc Marquez
Μετά την επιστροφή του Marc Marquez στην αγωνιστική δράση, η Honda δείχνει να μπαίνει και πάλι στην εξίσωση. Ο Ισπανός έχει βρει ρυθμό πάρα πολύ γρήγορα και συνεχώς στέλνει ‘μήνυμα’ προς πάσα κατεύθυνση.
Το πρωί, ο Ισπανός κατέκτησε την πρώτη θέση, με 1:30.523. Ο χρόνος αυτός του εξασφάλισε άνετα μια θέση στους 10 ταχύτερους, έστω κι αν δεν βελτίωσε στο δεύτερο 45λεπτο δράσης. Σε κάθε περίπτωση, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την δυναμική του Marquez και στον αγώνα της Κυριακής, αλλά και στις Κατατακτήριες Δοκιμές του Σαββάτου.
Έκανε την έκπληξη ο Morbidelli
O Franco Morbidelli προσπαθεί να αλλάξει αγωνιστικό πρόσωπο, και να σταθεί επάξια δίπλα στον Quartararo στη Yamaha. O Ιταλός με χρόνο που ‘σημείωσε’ το πρωί κατάφερε να μπει στη 10η θέση αφήνοντας ουσιαστικά εκτός τον Enea Bastianini!
Στην άλλη πλευρά του γκαράζ, ο Fabio Quartararo εξασφάλισε μια θέση στη 10άδα, όμως γύρισε για ακόμη μια φορά φέτος στο γκαράζ προβληματισμένος με την απόδοση της μοτοσυκλέτας του.
Τέλος, Miguel Oliveira και Alex Rins έβαλαν ΚΤΜ και Suzuki αντίστοιχα στη 10άδα. Φυσικά, ευχάριστη στιγμή αποτελεί η επιστροφή του Danilo Petrucci στο MotoGP με τα χρώματα της Suzuki…
Αναλυτικά η κατάταξη του FP2 (Η ένδειξη Q2 δίπλα από τον αριθμό του αναβάτη προσδιορίζει την κατάταξη των συνδυασμένων αποτελεσμάτων των Ελεύθερων Δοκιμών 1 & 2) :

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο Instagram, YouTube, Tik Tok, Discord,Twitter