Ελεύθερα-1, Doha: Εντυπωσιακή Aprilia, εντυπωσιακός Aleix!

Aσταμάτητη Aprilia με τον Aleix Espargaro σε κέφια…

Μια πρώτη γεύση ενόψει των ελεύθερων-2 ,που κατά μεγάλο έως απόλυτο ποσοστό θα καθορίσουν τους 10 που θα προκριθούν στο Q2, είχαν πριν λίγα λεπτά οι αναβάτες. Πρωτοπόρος ο Aleix Espargaro, που συνεχίζει να δείχνει πολύ ισχυρός σε αυτή την πίστα. Μένει με μεγάλο ενδιαφέρον να το δούμε και στις υπόλοιπες στη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Η Suzuki του Alex Rins ακολούθησε με χρόνο 60 χιλιοστά πιο αργό, που έγραψε στο τέλος της διαδικασίας. Τρίτος ο Vinales που θέλει να αποδείξει ότι η εμφάνιση και νίκη πριν μια εβδομάδα μόνο τυχαία δεν ήταν.

Πρώτος με χρόνο πάνω από 1.55 ήταν ο J.Martin που ολοκλήρωσε 4ος, έχοντας μακράν το ταχύτερο sector 4 της πίστας. 5η θέση με αρκετά προβλήματα ο Morbidelli κ’ καπνό να βγαίνει από τη μοτοσυκλέτα 20 λεπτά πριν το φινάλε. O Petrucci έδειξε στίγματα ανταγωνιστικότητας με την KTM, ωστόσο για να το πούμε βάσιμα πρέπει να βγει παρόμοιο συμπέρασμα και από το FP2. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν Quartararo, Mir, Bradl και Nakagami.

O Rossi δίχως να πιέζει ιδιαίτερα ολοκλήρωσε 17ος, τη στιγμή που οι Ducati των Miller/Bagnaia/Zarco, συμβιβάστηκαν με τη 18η θέση και κάτω. Χαρακτηριστικό πως για τους περισσότερους ήταν ένα χαλάρωμα ενόψει του ”τελικού” Free-Practice 2. Η προγραμματισμένη ώρα έναρξης είναι στις 20:00, και θα έχει περισσότερη δράση καθορίζοντας την απευθείας πρόκριση στο Q2 των κατατακτήριων. Παρόμοιο σκηνικό έγινε και την προηγούμενη Παρασκευή στο Γκραν Πρι του Qatar. Η αιτία είναι οι πολύ διαφορετικές θερμοκρασίες που επικρατούν στη Losail τις βραδινές ώρες ,που είναι συνθήκες αγώνα, σε σύγκριση με τις απογευματινές…

Αναλυτικά η κατάταξη των αναβατών στο FP2:

**Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Κυριακή (4/4, 20:00), εκ νέου στην πίστα Losail του Qatar. Μείνετε συντονισμένοι…

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube,Discord και Twitter.

F1RACINGNEWS