Ελεύθερα 1, Spielberg: Κυρίαρχος Miller όσο στέγνωνε η πίστα

Ο Jack Miller έκανε επίδειξη δύναμης στις αγαπημένες του συνθήκες, οι οποίες επικρατούσαν στην Αυστρία κατά τη διάρκεια των Ελεύθερων Δοκιμών 1. Εκτός δεκάδας Aprilia και εργοστασιακή Honda.

Η λογική ‘λέει’ πως οι συνθήκες θα είναι διαφοροποιημένες στις υπόλοιπες δύο περιόδους Ελεύθερων Δοκιμών, όμως κανείς δεν ξέρει σίγουρα εάν θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει. Το πρώτο session στην Αυστρία ολοκληρώθηκε με την πίστα να στεγνώνει όσο περνούσαν τα λεπτά, και τους αναβάτες να ξεκινούν με βρόχινα, αλλά να ολοκληρώνουν με slick.

Ο Jack Miller έκανε 9 συνεχόμενους γύρους στους οποίους κατέβαζε τους χρόνους του, και έτσι κατέκτησε εύκολα την πρώτη θέση, με τη διαφορά του Αυστραλού στο πρώτο, μόνο, sector της πίστας από τον δεύτερο Zarco να είναι στα 222 χιλιοστά!

Ο Johann Zarco προσπάθησε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Miller, και έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστικός όπως και οι δύο υποψήφιοι αντικαταστάτες του Αυστραλού, Jorge Martin και Enea Bastianini.

Οι Suzuki έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και έβαλαν και τις δύο μοτοσυκλέτες στη δεκάδα, ενώ είναι από τις λίγες φορές που η Yamaha βλέπει δύο μοτοσυκλέτες της εντός, καθώς εκτός του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Fabio Quartararo, τα κατάφερε και ο Dovizioso, εκμεταλλευόμενος την ακύρωση του τελευταίου χρονομετρημένου γύρου του Aleix Espargaro.

Tέλος, Nakagami και Binder ‘έδωσαν’ σε Honda και KTM αντίστοιχα από ένα εισιτήριο για απευθείας πρόκριση στο Q2.

H δράση συνεχίζεται σήμερα στις 15.05 με την διεξαγωγή των Ελεύθερων Δοκιμών 2.

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.….

F1RACINGNEWS