Ελεύθερα-1, Portimao: Πρωτοπόρος Vinales, εκπληκτικός Marquez!

Με τους χρόνους να πέφτουν όσο στέγνωνε η πίστα, ο Vinales στο τέλος, άφησε 3ο τον μαγικό Marquez…

265 ημέρες μετά τον τραυματισμό του, ο Marc Marquez θα ήθελε να είναι ανταγωνιστικός στο ντεμπούτο του στο 2021. Όμως, όχι μόνο ήταν ανταγωνιστικός, αλλά και πρωταγωνιστής. Με την διαφορά των πρώτων 13 της κατάταξης να είναι σε απόσταση μικρότερη του δευτερολέπτου (!!) ,ο Marc τρύπωσε στην 3η! Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, περιμένουμε με ακόμη μεγαλύτερη ανυπομονησία τον αγώνα της Κυριακής. Κι αυτό γιατί, ο Marc δείχνει ξεκάθαρα πως είναι υποψήφιος για τη νίκη!

VIDEO - Ο Marc Marquez, σε νέα δοκιμή στο Portimao με το Honda RC213V-S -  Biker Spirit magazine

Υποψήφιος ,φυσικά, είναι και ο πρωτοπόρος της διαδικασίας ,Maverick Vinales, που στο τελευταίο sector βρήκε 150 χιλιοστά ολοκληρώνοντας 1ος! Δεύτερη θέση για τον Alex Rins, που ήταν ψηλά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας.

Τέταρτη θέση αντιστοιχεί σε τέταρτο Ισπανό, τον Pol Espargaro. Είναι νωρίς για συμπεράσματα, αλλά το μόνο βέβαιο είναι πως ο Pol θα έχει μεγάλη βελτίωση με την παρουσία του Marc, είτε μέσω τηλεμετρίας, είτε με πιθανές συμβουλές για ιδανικότερο στυλ οδήγησης της Honda. Πέμπτη θέση ,και πρώτη για μη εργοστασιακό οδηγό, για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Johann Zarco. Στο 6-8 βρέθηκαν οι Ducati με τον Bagnaia μπροστά, ενώ ανάμεσα τους ήταν ο Quartararo. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν Alex Marquez και Danilo Petrucci.

Ada yang Penasaran dengan Kiprah Pol Espargaro di MotoGP 2021, Siapa?

Στις υπόλοιπες θέσεις, η ΚΤΜ δεν έδειξε κάτι αξιοπρόσεκτο, και ο Aleix Espargaro είδε τον Lorenzo Savadori να κάνει ταχύτερο χρόνο κατά 8 δέκατα…

Tα συγκεκριμένα αποτελέσματα είναι μια πρώτη γεύση, αλλά δεν αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα. Κ’αυτό γιατί η πίστα όσο περνούσε η ώρα ήταν σε καλύτερες θερμοκρασίες και δίχως νερά στις στροφές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Jack Miller. Τη στιγμή που μηδένιζε το χρονόμετρο, ανέβαινε στην κορυφή των χρόνων, ωστόσο εν τέλει κατέληξε 8ος! Επομένως, ήταν πολύ σημαντικό το timing, προκειμένου ο καθένας να εκμεταλλευτεί καλύτερα τις συνθήκες της πίστα…

Η μετεωρολογική πρόβλεψη αναφέρει στεγνές συνθήκες από εδώ και στο εξής μέχρι και την Κυριακή την ώρα του αγώνα.

Επόμενο ραντεβού, στις 16.05 για την διεξαγωγή των ελεύθερων δοκιμών 2…

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik Tok,Discord και Twitter.

F1RACINGNEWS