Ελεύθερα 1, Mandalika: ‘Ξεχώρισε’ το ‘1-3’ των Repsol Honda

H πίστα ‘Mandalika’ δεν ήταν στη καλύτερη δυνατή κατάταξη, με την πρώτη δεκάδα ,όμως, να περιέχει και τους 6 κατασκευαστές.

Pol Espargaro και Marc Marquez ολοκλήρωσαν στις θέσεις ‘1-3’ τις προσπάθειες τους, με το ταχύτερο προσωπικό πέρασμα να ‘σημειώνεται στο φινάλε. Κι αυτό γιατί χρειάστηκε αρκετός χρόνος προκειμένου να σχηματιστεί μια ‘καθαρή’ αγωνιστική γραμμή στη ‘Mandalica’. Στις μικρότερες κατηγορίες, οι οποίες ολοκληρώθηκαν πριν το MotoGP, οι αναβάτες δεν χρησιμοποίησαν slick ελαστικά. Έτσι, είναι εύκολα οι χρόνοι είναι πιο αργοί σε σύγκριση με αυτούς των Χειμερινών Δοκιμών.

Ανάμεσα στις δυο Honda ‘χώθηκε’ ο Miguel Oliveira, ενώ και η άλλη ΚΤΜ του Brad Binder ήταν εντός της ταχύτερης 10άδας. Σε ό,τι αφορά την Tech3, Remy Gardner και Raul Fernandez έδειξαν πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με το Qatar, και μόλις 2 δέκατα ήταν αυτά στέρησαν την είσοδο στη 10άδα.

Εκτός των Honda και ΚΤΜ, και οι υπόλοιποι τέσσερις κατασκευαστές κατάφεραν να ‘βάλουν’ αναβάτη σε θέση προσωρινής πρόκρισης. Αυτό φυσικά δείχνει για ακόμη μια φορά τον ανταγωνισμό που υπάρχει εντός του padddock. Δε πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, πως η ‘Mandalika’ βρίσκεται για πρώτη φορά στο καλεντάρι, και η δυναμική των ομάδων δε μπορεί να αποσαφηνιστεί πριν τις Κατατακτήριες Δοκιμές.

H δεύτερη περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών θα διεξαχθεί στις 9:00 ώρα Ελλάδος.

Αναλυτικά η κατάταξη των Ελεύθερων Δοκιμών 1:

Διαβάστε όλα τα νέα της F1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter.….

F1RACINGNEWS