ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Εξαιρετικά δύσκολη στην οδήγηση η Ferrari σύμφωνα με τον Vettel

Ο Sebastian Vettel λέει ότι το μονοθέσιο του ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην οδήγηση του στο GP του Bahrain. Aλλά παίρνει όλη την ευθύνη για το τετ-α-κε.

Ο Vettel μπορεί να προσπέρασε τον Leclerc στην εκκίνηση,αλλά δεν κατάφερε να παραμείνει μπροστά του ούτε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Μονεγάσκου, κάτι που τον περιόρισε να παλέψει για την δεύτερη θέση με τον Hamilton.

Ωστόσο στην προσπάθεια του να υπερασπιστεί την θέση του έκανε ένα τετ-α-κε και έχασε εντυπωσιακά την αεροτομή του. Έτσι για πρώτη φορά μετά το 2010 απέτυχε να ανέβει σε βάθρο στους πρώτους 2 αγώνες της σεζόν.

“Συνειδητοποίησα μετά από περίπου μισό γύρο από την εκκίνηση ότι θα είναι πολύ δύσκολο” δήλωσε ο Vettel.

“Το αυτοκίνητο ήταν εξαιρετικά δύσκολο στην οδήγηση για εμένα.Νομίζω ότι ο Charles πάλεψε λιγότερο, δεν είχε καμία δυσκολία στο να με ακολουθήσει και να με περάσει,οπότε ναι,αρκετά δύσκολο.”

” Στο δεύτερο stint νομίζω ότι θα μπορούσε να ηρεμήσει λίγο με τα μεσαία ελαστικά,αλλά συνολικά πιστεύω πως δεν ήταν ο ρυθμός που θα έπρεπε να έχουμε σήμερα. “

Σχετικά με την μάχη που έδωσε με τον Lewis Hamilton για την δεύτερη θέση και το τετ-α-κε του δήλωσε:

“Προφανώς ήταν πολύ κοντά,προσπάθησα να μπω από την εσωτερική όπως στον προηγούμενο γύρο. Νομίζω ότι η στροφή 4 ήταν από τις πιο περίπλοκες στροφές. “

“Δικό μου λάθος,έχασα το πίσω μέρος και περιστράφηκα.”

“Δεν ξέρω,έχασα το πίσω μέρος πολύ ξαφνικά και μόλις περιστράφηκα ήταν προφανώς πολύ αργά.”

Sebastian Vettel

“Νομίζω ότι κατά την διάρκεια του τετ-α-κε κατέστρεψε τόσο πολύ το λάστιχο μου που είχα αρκετές δονήσεις,το οποίο πιστεύω ότι οδήγησε στην κατάρρευση της μπροστινή αεροτομής.” εξήγησε ο Vettel.

Ακόμα ο 4 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής αναφέρθηκε και στην ατυχία του team mate του Charles Leclerc.

” Νομίζω πως ήταν ο δικός του αγώνας σήμερα. Λυπημένος για αυτόν και την ομάδα. Απογοητευτική μέρα συνολικά.” είπε ο Vettel. 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).