ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Έκπληκτη η Red Bull-Honda που ήταν η πρώτη νικήτρια πέρα από την Mercedes

Η Red Bull και η Honda εξεπλάγην που κέρδισαν την πρώτη τους νίκη μαζί στο Αυστριακό GP επειδή η τελειότητα της Mercedes από την αρχή της σεζόν τους έχει δυσκολέψει.

Η νίκη του Max Verstappen στην Αυστρία, μέσα στο σπίτι της Red Bull και μπροστά στο ανώτερο προσωπικό της Honda ήταν ένας θρίαμβος καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις για την μακροπρόθεσμη δέσμευση του κατασκευαστή κινητήρων στην F1.

Ο Max μέχρι στιγμής έχει ανέβει τρεις φορές στο βάθρο οι οποίες θα ήταν τέσσερις αν δεν είχε πάρει την ποινή στο Monaco, κάτι που οδήγησε τον διευθυντή της Honda F1, Masashi Yamamoto να παρέχει ότι το 2019 ” ήταν μία δυσκολότερη σεζόν απ’ ότι πιστεύαμε στην αρχή.”

“Περιμέναμε μία καλύτερη αρχή στην σεζόν ” είπε στην Γαλλία λίγο πριν την νίκη του Verstappen.

“Ή Mercedes έχει βελτιωθεί και δεν έχει καμία αδυναμία. Καλός κινητήρας, καλό σασί, καλούς οδηγούς, καλή διαχείριση,  σχεδόν τα πάντα. “

” Πραγματικά δεν περίμενα μία τόσο μεγάλη βελτίωση από την μεριά της Mercedes. Ήταν λίγο διαφορετική από τις προσδοκίες μας.”

Red Bull
Ωστόσο στην Αυστρία η Mercedes έμεινε πίσω λόγω προβλήματα θερμοκρασιών και η Red bull-Honda το εκμεταλλεύτηκε για να πετύχει την πρώτη της νίκη.

Ερωτηθείς για τον αν εξεπλάγην που κατάφερε να κερδίσει πριν την Ferrari, o Horner είπε:

“Αν μου το λέγατε αυτό λίγους αγώνες πριν, σίγουρα.”

“Ο Max ήταν ο τελευταίος μη οδηγός της Mercedes που κέρδισε, στο Μεξικό το 2018. Είναι ο πρώτος που κέρδισε τις Mercedes αυτήν την χρονιά το οποίο είναι ένα εντυπωσιακό επίτευγμα.”

Ο Horner πρόσθεσε:

“Μετά την Γαλλία, αν με ρωτούσατε αν θα κέρδιζαν στην Αυστρία, ακόμα και με ένα βάθρο θα ήμουν ευγνώμων.”

Η πρόοδος της Honda αυτήν την σεζόν, συμπεριλαμβανομένου και μιας δεύτερης αναβάθμισης στην Γαλλία, μείωσε την διαφορά με τις Ferrari και Mercedes και επέτρεψε στην Red Bull να τις απειλεί σποραδικά.

Ο τεχνικός διευθυντής της Honda F1 Toyoharu Tanabe είπε ότι δεν περίμενε ένα αποτέλεσμα σαν αυτό μετά από εννέα αγώνες.

” Στους προηγούμενους αγώνες είδαμε μία πολύ δυνατή Mercedes ” είπε o Tanabe.

“Κάποιες φορές παλέψαμε με την Ferrari, αλλά στην Αυστρία δείξαμε την ισχυρότερη απόδοση. Είναι λίγο έκπληκτος.”

Verstappen

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!