ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Είναι πικρό αυτό που έγινε θέλαμε το 1-2

O Sebastian Vettel λέει πως η συμφωνία πριν τον αγώνα και τα αμφιλεγόμενα team orders κατά την διάρκεια του ρωσικού γκραν πρι “δεν ήταν μεγάλο θέμα”.

Ο Vettel έκανε μια θαυμάσια εκκίνηση από την τρίτη θέση στην πρώτη, με τον Leclerc να τον ενημερώνουν πως θα αντιστρέψουν τις θέσεις τους αργότερα.

Ο Vettel δεν έδωσε την πρωτιά και συνέχισε με έναν πιο δυνατό ρυθμό από τον teammate του. Τα team orders έγιναν ακόμα πιο περίπλοκα από τον Lewis Hamilton που μπορούσε να κρατήσει σταθερή απόσταση από το δίδυμο της Ferrari.

Για δεύτερο αγώνα στην σειρά, ο Leclerc ήταν εκνευρισμένος στην ενδοεπικοινωνία και τόνισε πως κράτησε την συμφωνία της Scuderia. O Leclerc στο τέλος πέρασε στην πρώτη θέση με undercut, πριν ο Vettel εγκαταλείψει τον αγώνα με μια αστοχία στο MGU-K.

Μιλώντας για το περιστατικό, ο Vettel είπε. “Δεν ξέρω ακριβώς τι έγινε.”

“Νομίζω πως είχαμε μια συμφωνία, μίλησα με τον Charles πριν τον αγώνα και νομίζω πως  ήταν ξεκάθαρο. Αλλά ίσως κάτι να μου ξέφυγε.”

“Είμαι σίγουρος πως θα μιλήσουμε για αυτό. Είναι προφανώς πικρό σήμερα γιατί θέλαμε το 1-2. Οπότε δεν είναι το αποτέλεσμα που περιμέναμε.”

Όταν ρωτήθηκε για το ποια ήταν η συμφωνία πριν τον αγώνα, ο Vettel ανταποκρίθηκε. “Δεν ξέρω αν θέλω να μοιραστώ κάτι τέτοιο, δεν είναι μεγάλο ζήτημα.”

“Δεν θέλω να βάλω την ομάδα σε δύσκολη θέση μετά γιατί κάποιος είπε κάτι εδώ και εκεί.”

“Ξέρω δεν είναι δίκαιο γιατί οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν αλλά δεν είναι κάτι σημαντικό. Ήμουν στην τρίτη θέση ο Charles πρώτος και συζητούσαμε για μια στρατηγική για να βρούμε τρόπο να περάσουμε τον Lewis.”

“Είχα καλή εκκίνηση και υπήρχαν μερικές επιλογές. Συγγνώμη αλλά προτιμώ να μην μπω στο θέμα.”

Ο Leclerc, ο οποίος στο τέλος τερμάτισε τρίτος πίσω και από τα δυο Mercedes του Hamilton και Bottas μετά από την χρονική στιγμή της περιόδου του εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας που πλήγωσε την Ferrari, επέμεινε πως έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην Ferrari.

“Πάντα εμπιστεύομαι την ομάδα αλλά η τακτική ήταν εγώ να δώσω slipstream για να είμαστε ένα και δυο στο τέλος της ευθείας, κάτι το οποίο έγινε. ” εξήγησε.

“Αλλά μετά από αυτό δεν ξέρω, πρέπει να μιλήσω με την ομάδα για να καταλάβω καλύτερα την κατάσταση.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).