ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Είμαι χαρούμενος για την ομάδα αλλά όχι για τον εαυτό μου

O Sebastian Vettel λέει πως είναι ευχαριστημένος που μπόρεσε να “υπηρετήσει την ομάδα” και να βοηθήσει τον teammate του στην Ferrari Charles Leclerc να κερδίσει το Βελγικό Γκραν πρι.

Ο Vettel πέρασε αρκετή ώρα στην κορυφή της κατάταξης κατά την διάρκεια του αγώνα πριν η Ferrari αποφασίσει να τον βάλει στα Pit νωρίτερα από τους ανταγωνιστές του. Παρόλο που έδειξε έναν δυνατό ρυθμό με την μεσαία γόμα, ο ρυθμός του έπεσε και ζητήθηκε να αφήσει τον Μονεγάσκο να περάσει.

Αφού έπεσε στην δεύτερη θέση, ο Vettel μπόρεσε να καθυστερήσει την επίθεση του Hamilton για μερικούς γύρους και κράτησε τους οδηγούς της Mercedes πίσω. Επιτρέποντας έτσι στον Leclerc να ανοίξει μια διαφορά μεγάλης ανάσας.

“Για την ομάδα ναι είμαι χαρούμενος, αλλά με τον εαυτό μου προφανώς όχι,” εξήγησε ο Vettel μετά τον αγώνα.

“Δεν είχα τον ρυθμό γενικά. Δυσκολευόμουν να διατηρήσω τα ελαστικά κάτι το οποίο φυσιολογικά δεν ήταν πρόβλημα. Οπότε ήταν ένας δύσκολος αγώνας.”

“Προφανώς μερικά σημεία αργότερα, μετά τον πρώτο γύρο, ήταν ξεκάθαρο πως δεν θα είμαστε μέσα στην μάχη. Οπότε το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να εξυπηρετήσω την ομάδα.”

Vettel

“Δυσκολευόμουν στις στροφές οπότε αυτό του επέτρεψε να πλησιάσει και μετά δεν μπόρεσα να τον κρατήσω πίσω για πολύ.”

“Προσπάθησα προφανώς να τον κάνω να χάσει χρόνο για να δώσω στον Charles ένα ‘μαξιλαράκι’. Αλλά στο τέλος ήταν αρκετό, όσο και η δουλεία.”

Ο Hamilton μειωδε μία διαφορά έξι δευτερολέπτων από τον Leclerc στα τελευταία στάδια του αγώνα αλλά στο τέλος ξέμεινε από γύρους αλλά μπόρεσε να πιέσει αρκετά τον οδηγό της Ferrari για την νίκη και τον ακολούθησε μέχρι τον τερματισμό με απόσταση λιγότερη από 1 δευτερόλεπτο.

Ο Leclerc αμέσως επαίνεσε την δουλεία του Vettel, λέγοντας ” Ο Seb ήταν πολύ καλός και νομίζω χωρίς αυτόν θα ήταν πολύ πιο δύσκολο να νικήσω τον αγώνα οπότε τον ευχαριστώ.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια ο κόσμος να έχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με την Formula 1 και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Στον ελεύθερο μου χρόνο θα με βρείτε σε κάποια πίστα καρτ να κάνω μπάντες!!!