ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – Είμαι περισσότερο ομαδικός παίχτης τώρα

O πρωτοπόρος του πρωταθλήματος της Formula 1 Lewis Hamilton πιστεύει έχει γίνει “περισσότερο ομαδικός παίχτης” σε σύγκριση με όταν ήταν νεότερος.

Ο Hamilton αναγνώρισε ότι η κατανόηση του στο πως να προσεγγίζει έναν αγώνα και πόσα ρίσκα να παίρνει έχουν αλλάξει με τα χρόνια.

“Τώρα ο στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα να πάρει τους μέγιστος βαθμούς και να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα. ” Απάντησε όταν ρωτήθηκε πόσο διαφορετική είναι η θέση του σε σχέση με τον Max Verstappen που δεν έχει να χάσει τίποτα καθώς δεν παλεύει για τον τίτλο.

“Όταν είσαι λίγο πιο πίσω, είσαι πρόθυμος να πάρεις λίγο περισσότερα ρίσκα για να κερδίσεις μία θέση παραπάνω. Όταν είσαι στην κορυφή, σκέφτεσαι μακροπρόθεσμα.”

“Είναι μία λεπτή διαφορά, αλλά όταν είσαι νεότερος, ενδιαφέρεσαι λιγότερο γενικά. Οι αντιλήψεις σου είναι διαφορετικές όταν είσαι νεότερος σε σχέση με όταν είσαι πιο μεγάλος.”

“Τώρα όταν είμαι στο αυτοκίνητο, σκέφτομαι πόσο χώρο πρέπει να δώσω σε κάθε οδηγό, σκέφτομαι το γεγονός ότι έχω 2000 άτομα που φτιάχνουν το αυτοκίνητο μου και βασίζονται σε εμένα για να πάρω την σωστή απόφαση και να μην είμαι εγωιστής προσπαθώντας να πάρω αυτή την παραπάνω θέση, το οποίο θα ήταν καλό αλλά έρχεται με πιθανό κόστος να χάσει η ομάδα το πρωτάθλημα κατασκευαστών.”

“Νομίζω πως καθώς μεγάλωσα έγινα περισσότερο ομαδικός παίχτης, κατάλαβα περισσότερο ότι δεν μπορώ να τους κερδίσω όλους.”

“Σαν παιδί πιστεύεις ότι πρέπει να τους κερδίσεις όλους και καταλαβαίνω ότι αυτό είναι ένα μακρύ παιχνίδι, είναι ένας μαραθώνας όχι ένα sprint και αυτή την φιλοσοφία δεν την ήξερα όταν ήμουν 21 ή 22 χρονών. “

Hamilton
Η Mercedes αυτή την στιγμή βρίσκεται καθ’ οδόν για τον έκτο συνεχόμενο τίτλο κατασκευαστών. Ενώ ο ίδιος ο Βρετανός βρίσκεται πολύ κοντά στο να κατακτήσει τον έκτο τίτλο του.

Όμως ο 34χρονος Hamilton λέει ότι η σειρά επιτυχιών δεν το έκανε δύσκολο για αυτόν να συνεχίσει να έχει την απαιτούμενη στην F1 “Επειδή δεν είναι ποτέ τέλεια”.

“Αν αισθάνεται τέλεια κάθε Σαββατοκύριακο, τότε ίσως αργότερα σκεφτείς ‘ποιο το νόημα;’ αλλά το θέμα είναι,  ότι ποτέ δεν είναι τέλειο. Είναι μία συνεχής αναζήτηση για την τελειότητα.” συνέχισε ο Hamilton.

“Ακόμα και στην φυσική κατάσταση, μέσα στα χρόνια, έχεις τα πάνω και τα κάτω σου. Κάποιες βδομάδες προπονείσαι περισσότερο, κάποιες προπονείσαι λιγότερο.”

“Κοιτάξτε μερικές από τις εκκινήσεις. Στην Βουδαπέστη είχα την καλύτερη εκκίνηση. Στο Spa είχα την δεύτερη καλύτερη εκκίνηση. Υπάρχουν και άλλοι αγώνες που έχεις την 18η καλύτερη εκκίνηση και προσπαθείς να καταλάβεις γιατί. Υπάρχουν πάντα πράγματα να βελτιώσεις. Έτσι είναι η Formula 1 και αυτό είναι που αγαπάω σε εκείνην.”

Ο Hamilton λέει ότι το κίνητρο που παίρνει από την προσπάθεια που κάνει για να είναι καλύτερος είναι αρκετό για να τον πείσει να συνεχίσει στην Formula 1 για λίγο ακόμα.

“Αγαπάω αυτό που κάνω. Ένα ή δύο χρόνια πριν, ήταν περισσότερο μια ερώτηση για το πόσο θα συνέχιζα. Αλλά το απολαμβάνω όλο και περισσότερο καθώς ταξιδεύω μέσα σε αυτό το όμορφο πράγμα που ονομάζεται ζωή. “

“Οπότε είναι ενθουσιασμένος με αυτά που έρχονται το 2021.”

Hamilton

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).