ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Leclerc – Εγώ φταίω για την σύγκρουση με τον Verstappen

Ο Charles Leclerc αποδέχεται την ευθύνη για την σύγκρουση με τον Max Verstappen στην εκκίνηση του Ιαπωνικού Grand Prix.

Πραγματοποίησε μία πολύ κακή εκκίνηση και στην δεύτερη στροφή Ο Max Verstappen προσπάθησε να τον προσπεράσει από την εξωτερική, με τον Leclerc όμως να ανοίγει λίγο την γραμμή του, να ακουμπάνε με τάξη τους και να στέλνει τον Verstappen εκτός πίστας.

Ο οδηγός της Ferrari δεν βγήκε αλώβητος από αυτή την επαφή καθώς τραυμάτισε την μπροστινή του αεροτομή και μπήκε στα pit για να την αλλάξει τερματίζοντας έκτος.

Ωστόσο μετά το τέλος του αγώνα του επιβλήθηκε ποινή πέντε δευτερολέπτων για την επαφή με τον Verstappen και άλλη μία δέκα δευτερολέπτων επειδή οδηγούσε το μονοθέσιο του με ανασφαλείς συνθήκες καθώς δεν μπήκε άμεσα στα pit.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Leclerc να βρεθεί στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Leclerc

“Είχα μία κακή εκκίνηση, μου αποσπάστηκε η προσοχή. Είδα τον Seb να κινείται λίγο. Τότε ο χρόνος αντίδρασης μου ήταν πολύ κακός. Η κανονική εκκίνηση δεν ήταν τόσο κακή, αλλά η αντίδραση ήταν και με τον Max απλά έκανα ένα λάθος.” εξήγησε.

“Ήμουν στην εσωτερική και πίσω από τους Seb και Lewis. Έχασα λίγο το μπροστινό μέρος αλλά κανονικά θα έπρεπε να το είχα προβλέψει και δεν το έκανα. Εγώ φταίω.”

Ο Verstappen ήταν αρκετά επικριτικός από την μεριά του, καθώς ο αγώνας του έληξε πρόωρα όταν εγκατέλειψε στον 14ο γύρο.

“Μου αρέσουν οι σκληροί αγώνες αλλά δεν νομίζω πως αυτός ήταν σκληρός αγώνας, ήταν απλά ανεύθυνη οδήγηση” είπε ο Ολλανδός.

Ο Leclerc δέχθηκε επίσης και δύο βαθμούς ποινής.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).