Egginton – “Ο Tsunoda ήδη συμβάλλει στην εξέλιξη του μονοθεσίου”

Ο τεχνικός διευθυντής της Alpha Tauri, Jody Egginton, υποστήριξε ότι ο Yuki Tsunoda ήδη συμβάλλει στην εξέλιξη του μονοθεσίου της ομάδας, δίνοντας νέες ιδέες.

Ο Tsunoda είναι το τελευταίο μέλος της Ακαδημίας της Red Bull που κατάφερε να αγωνιστεί στην F1, μετά την προώθησή του στην Alpha Tauri. Ο Ιάπωνας εντυπωσίασε στο Grand Prix του Bahrain, εκκινώντας από την 13η θέση και τερματίζοντας 9ος, κάνοντας κάποια εκπληκτικά προσπεράσματα.

Η Alpha Tauri είχε κάνει λόγο, νωρίτερα μέσα στην χρονιά, για την πολύ σημαντική συνεισφορά του Pierre Gasly, ο οποίος, όντας εμπειρότερος, οφείλει να κατευθύνει τόσο την ομάδα όσο και τον Tsunoda. Ο τεχνικός διευθυντής της Ιταλικής ομάδας, Jody Egginton, τόνισε ότι η ισορροπία μεταξύ ενός έμπειρου οδηγού κι ενός πρωτοεμφανιζόμενου αποτελεί μία κατάσταση, στην οποία βρίσκεται μόνο η Alpha Tauri.

“O Pierre είναι μία καλή πηγή αναφορών σε σχέση με πέρσι κι είναι σε θέση να μας πει λεπτομερώς τι άλλαξε, τι βελτιώθηκε και τι πήγε χειρότερα. Αυτό σε συνδυασμό με την συσχέτιση, θα μας βοηθήσει να απαντήσουμε σε μερικές από τις ερωτήσεις που έχει ο Yuki.”

“Αυτό γίνεται, επειδή θα πούμε ‘εντάξει, αυτό το περιμέναμε, αυτό δεν περιμέναμε, θα δουλέψουμε έτσι’. Την ίδια στιγμή, ο Yuki κάνει κάποιες τοποθετήσεις, όπως ‘Εντάξει, αυτή είναι μία αρκετά ενδιαφέρουσα σκέψη’. Ο τρόπος που οδηγεί το μονοθέσιο είναι λίγο διαφορετικός από το οδηγικό στυλ του Pierre κι αυτό εγείρει άλλες ερωτήσεις.”

“Άρα, όλα είναι ανακατεμένα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι διαθέτει την ταχύτητα, ώστε να συνεχίζει να συνεισφέρει στην εξέλιξη του μονοθεσίου.”

Yuki Tsunoda
O Tsunoda ανέβηκε πολύ γρήγορα στην F1 δεδομένου ότι τρία χρόνια νωρίτερα έτρεχε στην Ιαπωνική Formula 4.

Η εντυπωσιακή rookie σεζόν του στην F2 πέρσι τελείωσε με τον ίδιο να τερματίζει στην τρίτη θέση και να παίρνει προαγωγή για την F1. O Egginton εντυπωσιάστηκε από την προσαρμοστικότητα του νεαρού Ιάπωνα, αλλά και από την θέληση του να μάθει νέα πράγματα για το μονοθέσιο και την ομάδα.

“Κανείς δεν αμφισβήτησε την ταχύτητά του. Αυτή είναι αδιαμφησβήτητη ήδη από την F2. Βρίσκεται σε μία διαδικασία εκμάθησης, όπως και κάθε νέος οδηγός που μπαίνει στον κόσμο της F1, αλλά προσπαθεί να ολοκληρώσει αυτήν την διαδικασία βήμα-βήμα.”

“Απορροφάει πολλές πληροφορίες κι επικοινωνεί καλά. Καταλαβαίνουμε τι θέλει από το μονοθέσιο. Δουλεύει καλά με το γκρουπ των μηχανικών. Μαθαίνει γρήγορα.”

“Είχαμε μερικά σκαμπανεβάσματα στο Βahrain. Ήταν πολύ γρήγορος. Είχαμε μερικά προβλήματα με το μονοθέσιο, αλλά εκείνος τα χειρίστηκε με ηρεμία. Ήταν ενοχλητικό για τον ίδιο, όπως θα ήταν για οποιονδήποτε. Αν δεν ήταν ενοχλητικό, θα με ανησυχούσε.”

“Είναι πολύ αναζωογονητικό που έχουμε νέα άτομα στην ομάδα. Μου αρέσει η πρόκληση κι η ομάδα είναι καλή σε αυτό. Χωρίς να είμαστε κάποια μεγάλη ομάδα, είμαστε καλοί στο να δουλεύουμε με νέους οδηγούς. Θα έχουμε σκαμπανεβάσματα, αλλά ο Yuki αποδίδει κι αυτό είναι σημαντικό, καθώς είμαστε στο midfield, όπως φαίνεται.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube,Discord και Twitter

Παύλος Γασπαρινάτος

Μεγάλος λάτρης της Formula 1 και του WRC. Ενίοτε παρακολουθώ και MotoGP ή οτιδήποτε κινείται σε 2 ή 4 τροχούς. Η πίεση του Σάκη Ζαφειρόπουλου με "ανάγκασε" να επισκεφτώ την πίστα Speed Park κι από τότε είμαι μεγάλος θαμώνας της συγκεκριμένης πίστας.

F1RACINGNEWS