“Έφυγε” από την ζωή ο Sir Frank Williams

Ο Sir Frank Williams, ο μακροβιότερος παράγοντας στην ιστορία της F1 για λογαριασμό της Βρετανικής ομάδας, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 79 ετών

Το 2019 συμπλήρωσε μισό αιώνα όντας παράγοντας σε ομάδα της F1. Η Williams υπό την παρουσία του κέρδισε 7 παγκόσμια πρωταθλήματα οδηγών και 9 πρωταθλήματα κατασκευαστών. Η Βρετανική ομάδα πωλήθηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην Αμερικανική εταιρεία “Dorilton Capital”.

Με μεγάλη λύπη εκ μέρους της οικογένειας της Williams, η ομάδα επιβεβαιώνει τον θάνατο του Sir Frank Williams, ιδρυτή και πρώην τεχνικού διευθυντή της Williams Racing, σε ηλικία 79 ετών. Αφού εισήχθη στο νοσοκομείο την Παρασκευή, ο Sir Frank Williams έφυγε ειρηνικά από τη ζωή σήμερα το πρωί, περικυκλωμένος από την οικογένειά του“.

Αποτίνουμε σήμερα φόρο τιμής στην πολύ αγαπημένη και εμπνευσμένη φιγούρα μας. Ο Sir Frank Williams θα λείψει πολύ. Ζητάμε από όλους τους φίλους και συναδέλφους να σεβαστούν τις επιθυμίες της οικογένειας της Williams για ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή“, γράφει η ανακοίνωση της Williams.

Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του Sir Frank Williams εξέφρασε για λογαριασμό της F1, ο πρόεδρος και CEO του σπορ, Stefano Domenicalli

Σήμερα το πρωί η Claire Williams τηλεφώνησε για να με ενημερώσει για τα πολύ θλιβερά νέα ότι ο αγαπημένος της πατέρας, Sir Frank Williams, έφυγε από την ζωή. Ήταν ένας πραγματικός γίγαντας του σπορ μας, που ξεπέρασε τις πιο δύσκολες προκλήσεις στη ζωή και πάλευε καθημερινά για να κερδίσει εντός και εκτός πίστας. Χάσαμε ένα πολύ αγαπημένο και σεβαστό μέλος της οικογένειας της F1 και θα μας λείψει πάρα πολύ“.

Τα απίστευτα επιτεύγματα και η προσωπικότητά του θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στο άθλημά μας. Οι σκέψεις μου είναι με όλη την οικογένεια και τους φίλους της Williams αυτή τη θλιβερή στιγμή“.

Φόρο τιμής στον Sir Frank Williams απέτινε και ο τωρινός CEO και τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Jost Capito

Η ομάδα της Williams Racing είναι πραγματικά λυπημένη για τον θάνατο του ιδρυτή μας Sir Frank Williams. Ο Sir Frank ήταν ήταν θρύλος και σύμβολο του αθλήματος μας. Το πέρασμά του σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής για την ομάδα μας και για το άθλημα της F1. Ήταν μοναδικός στο είδος του και αληθινός πρωτοπόρος. Παρά τις σημαντικές αντιξοότητες στη ζωή του, οδήγησε την ομάδα μας σε 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθιστώντας μας μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του αθλήματος“.

Οι αξίες του, όπως η ακεραιότητα, η ομαδική εργασία και η σκληρή ανεξαρτησία και αποφασιστικότητα, παραμένουν το βασικό ήθος της ομάδας μας και αποτελούν την κληρονομιά του, όπως και το όνομα της οικογένειας Williams με το οποίο αγωνιζόμαστε περήφανα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια Williams αυτή τη δύσκολη στιγμή“.

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.

F1RACINGNEWS