WRC

Δημιουργήθηκε ίδρυμα στην μνήμη του Craig Breen 

Η επιθυμία του Craig Breen να συμβάλλει στην ανάδειξη νέων οδηγών οδήγησε την Hyundai Motorsport, τα αντίστοιχα παραρτήματα της σε Πορτογαλία, Ισπανία και Νότια Κορέα, την εταιρεία Sports & You και την FIA στην δημιουργία ενός ιδρύματος το οποίο θα εξυπηρετεί τον σκοπό αυτό

Ήταν Πέμπτη 13 Απριλίου του 2023. Ομάδες και οδηγοί προετοιμαζόντουσαν για το επικείμενο ράλλυ Κροατίας, που θα αποτελούσε τον τέταρτο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Λίγο πριν τα ρολόγια δείξουν 14:00 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, άλλαξαν τα πάντα. Ένας ξύλινος φράχτης, έμελλε να κόψει ακαριαία το νήμα της ζωής του Craig Breen  

Επιθυμία του εκλιπόντος ήταν να βοηθήσει νέους οδηγούς να πραγματοποιήσουν το όνειρο τους να μπουν στον κόσμο των ράλλυ. Ο θάνατος του Breen ωστόσο άλλαξε τα πάντα. Κάπως έτσι η Hyundai Motorsport, τα αντίστοιχα παραρτήματα της σε Ισπανία,Ιρλανδία και Νότια Κορέα, η ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ιρλανδίας, η οργάνωση Sports & You και η FIA, πραγματοποίησαν μετά θάνατον αυτό που ήθελε με την δημιουργία ενός ιδρύματος στη μνήμη του. 

Πιο συγκεκριμένα η Hyundai Motorsport θα δώσει 35.000 ευρώ στη σειρά J1000 Forestry της επόμενης σεζόν. Οι τρεις καλύτεροι οδηγοί θα κερδίσουν 16.000 ευρώ τα οποία θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν στην όποια εμπλοκή θα έχουν το 2025. Επιπλέον ο νικητής αυτού του πρωταθλήματος θα τρέξει στο Ισπανικό και Πορτογαλικό Κύπελλο, με το αυτοκίνητο να παρέχεται από την εταιρεία Sports & You σε σύμπραξη με την Hyundai Ισπανίας και Πορτογαλίας και τον Pedro Fontes, φίλο του Craig Breen. 

Οι δύο κορυφαίοι οδηγοί θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ημερήσια φόιτηση στο John Haughland’s Rally School και θα διδαχτούν από τον άλλοτε συνοδηγό του Craig Breen Paul Nagle. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημιουργίας του ιδρύματος

Διαβάστε όλα τα νέα του WRC εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord,Twitter

Χρήστος Κονδύλης

Η σχέση μου με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό ξεκίνησε το 2007, και με το WRC από το 2014. Όταν δεν έχει WRC, παρακολουθώ F1 και MotoGP. Είμαι μέλος του f1racingnews.gr από τον Νοέμβριο του 2022.