ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Otmar Szafnauer – “Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, εάν η RP δεν επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα”

H Racing Point πρέπει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα το 2020, σύμφωνα με τον CEO, Otmar Szafnauer.

Η τελευταία διετία για την ομάδα με έδρα το Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας ήταν η δυσκολότερη της ιστορίας, καθώς έφτασε κοντά στη χρεοκοπία (ο Perez στο Ουγγρικό GP έκανε προσφυγή για δεδουλευμένα ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ), εξαγοράστηκε από ένα επενδυτικό fund, με επικεφαλής τον πατέρα του Lance Stroll και δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία, Lawrence Stroll και άλλαξε το όνομα της από “Force India” σε “Racing Point“. Ωστόσο αυτή η κατάσταση είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η εξέλιξη του μονοθεσίου.

Παρόλα αυτά η σταθερότητα στην Racing Point επέστρεψε και είχε σταθερή πρόοδο κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Ο Szafnauer δήλωσε πως η ομάδα του “κράτησε το επίπεδο και αντιμετώπισε τους αντιπάλους της”, αλλά “αυτό δεν ήταν αρκετό”, κατά τη διάρκεια του 2019.

Otmar Szafnauer

Στην αρχή της χρονιάς δεν μπορούσαμε να μπούμε καθόλου στο Q3. Αργότερα σε κάθε αγώνα σχεδόν είχαμε την ευκαιρία να περάσουμε στο Q3. Κάποιες φορές το πετυχαίναμε, κάποιες φορές όχι. Ενώ ήμασταν εκεί κοντά και στην αρχή της σεζόν παλεύαμε να περάσουμε το Q1, αν θυμάσαι εκείνους του αγώνες. Οπότε καταφέραμε να είμαστε μπροστά από κάποιες ομάδες στο midfield. Αλλά δεν μπορείς να διπλασιάσεις τον βαθμό προόδου σου, διότι αν το κάνεις αυτό, τότε μέσα σε τρία χρόνια θα περάσεις πολλά πέρα ​​από αυτό. Έτσι είναι ένα δύσκολο θέμα, όταν ξεκινήσεις“.

Ο CEO της Racing Point πιστεύει ότι η ομάδα πρέπει να αρχίσει τη νέα σεζόν, όντας σε καλύτερη κατάσταση.

Η ομάδα προσέλαβε νέο προσωπικό, φέρνοντας ανθρώπινο δυναμικό από διαφορετικούς χώρους μαζί, ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν πιο αποτελεσματικά και να αναβαθμίσουν τα συστήματά τους. Ο Szafnauer αναμένει ότι θα είναι μια ισχυρότερη δύναμη στο midfield φέτος.

Τώρα οι χειμερινοί μήνες μας δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία να ξεπεραστούν τα προβλήματα που υπάρχουν. Τα πράγματα αλλάζουν κατά τους χειμερινούς μήνες, ειδικά εάν υπάρξει μια αλλαγή κανονισμού, την οποία είχαμε πέρυσι. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα είχαμε μια αλλαγή κανονισμού χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα ανάπτυξης, που μας πήγε εκεί που ήμασταν στην αρχή της χρονιάς. Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί φέτος. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, εάν δεν επιστρέψουμε στο επίπεδο βελτίωσης, στο οποίο είχαμε συνηθίσει να ήμασταν στο παρελθόν. Πρέπει να είμαστε το δυσκολότερο κομμάτι του midfield“. 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.