ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Binotto – Δεν υπάρχει no.1 οδηγός, είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto έδωσε το ελεύθερο στους οδηγούς της Ιταλικής ομάδας να αγωνιστούν μεταξύ τους, καταργώντας το no.1 και no.2 για το πρωτάθλημα του 2020.

Μετά την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Charles Leclerc μέχρι το 2024, ο Mattia Binotto άναψε το πράσινο φως στους Vettel και Leclerc να αναμετρηθούν μεταξύ τους όποτε συμβεί αυτό, αρχής γενομένης από την πρεμιέρα της F1 στο Albert Park, στην Αυστραλία.

Κίνηση υψηλού ρίσκου χαρακτηρίζει αυτήν την απόφαση, καθώς αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο όπως ακριβώς συνέβη στο Grand Prix της Βραζιλίας, όταν εγκατέλειψαν και οι δυο πιλότοι της ομάδας, όπως επίσης και στις κατατακτήριες δοκιμές στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι.

Binotto

Ο Binotto ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πιστέψτε με, αυτού του είδους οι συναντήσεις στην αρχή της σεζόν (σ.σ. meetings ανάμεσα σε Vettel και Leclerc μέσα στο 2019), ήταν γεμάτες από αμηχανίες και δύσκολες καταστάσεις για να τις αντιμετωπίσουμε. Αλλά τώρα το ξεπεράσαμε

Στη συνέχεια δήλωσε πως:

Μέχρι το τέλος της χρονιάς ήταν όλο και πιο άνετα, πράγμα που σημαίνει ότι θα το συνηθίσουμε (σ.σ. κατάσταση που υπήρχε από την αρχή), σαν ομάδα. Στον αγώνα, μπορούμε ακόμα να κάνουμε λάθη, αλλά είμαι σίγουρος ότι αυτά τα λάθη αποτελούν μέρος της εξέλιξης μας“.

Και κατέληξε πως:

Θα είναι ελεύθεροι να αγωνιστούν όταν θα πάμε στην Αυστραλία, δεν θα υπάρχει κανένα no.1 στην ομάδα μας“.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Γιώργος Λιακόπουλος

Φίλος της F1 και του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όταν δεν έχει F1 παρακολουθούμε MotoGP και WRC. Λάτρης της οδήγησης (ειδικότερα τις νυχτερινές ώρες) και υπέρμαχος της οδικής ασφαλείας. Βρίσκομαι στο F1racingnews από το Δεκέμβριο του 2019, χάρη στη θέληση και την επιθυμία για συνεργασία του ιδρυτή της, Σάκη Ζαφειρόπουλου.