Δεν το μετανιώνει που γύρισε ο Kubica


O Robert Kubica  λέει πως δεν το μετανιώνει που γύρισε στην Formula 1, παρόλο που η Williams είναι μη ανταγωνιστική.

Η Williams  έχει υποστεί μια δύσκολη αρχή, με την FW42 με οδηγό τον Robert Kubica να τερματίζει στον πρώτο αγώνα της σεζόν στις τελευταίες θέσεις ως το αργότερο μονοθέσιο.

Αλλά παρόλο που ο Πολωνός θέλει κάτι παραπάνω από το να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της F1,λέει ότι η προσωπική του ικανοποίηση που κατάφερε να επιστρέψει σε αγώνα Grand Prix μετά τον τραυματισμό του και η διασκέδαση που παίρνει από την οδήγηση,ξεπερνάνε τα αρνητικά της τρέχουσας κατάστασης.

Ερωτώμενος από το αν το έχει μετανιώσει ο Kubica απάντησε:”Όχι.Επειδή πήρα την απόφαση μετά από σκέψη για περισσότερο από 6 βδομάδες την προηγούμενη χρονιά.”

“Ήξερα ότι θα ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη πρόκληση για εμένα να είμαι πίσω σε ένα τόσο ανταγωνιστικό άθλημα και να είμαι στο grid και ήξερα πως μπορεί να είναι δύσκολο για την Williams. Αλλά δεν περίμενα να έρθω στην Αυστραλία τόσο απροετοίμαστος.”

“Όχι από άποψη φυσικής κατάστασης όσο από έλλειψη οδήγησης.”

“Για μένα,πριν τις δοκιμές,η Βαρκελώνη ήταν οι πιο σημαντικές μέρες σαν οδηγός των τελευταίων 8 ετών. Όχι όμως και ως άτομο καθώς ήμουν μισός στο νοσοκομείο και δεν μπορούσα να περπατήσω. “

“Σαν οδηγός,δεν έχουν υπάρξει πιο σημαντικές ημέρες δοκιμών από την άποψη του οδηγού όσο αυτές στην Βαρκελώνη. Δυστυχώς η Βαρκελώνη δεν πήγε καθόλου καλά. Ήρθα σε δύσκολη θέση αλλά με κάποιο τρόπο πρέπει να το ξεπεράσουμε εδώ στο Bahrain και ίσως για μερικούς ακόμα αγώνες”

“Αλλά ελπίζω και απ’ ότι μπορώ να δω,νομίζω ότι δεν μπορώ να το μετανιώσω. Ακόμα και αν δυσκολεύτηκα εδώ,το απόλαυσα. Πράγμα που έχει μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με πολύ καιρό πριν”.

” Είναι μάλλον επειδή ξέρω από που έρχομαι. Δεν είμαι συναισθηματικός τύπος αλλά στο τέλος του αγώνα,για μένα ένοιωθα σαν να ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα.”

Έχοντας περάσει ένα Σαββατοκύριακο όπου υπήρχαν αμφισβητήσεις ως προς το πρόσωπό του που έλεγαν ότι θα δυσκολευτεί, ο Kubica απάντησε ότι πολύ πιθανόν δεν θα μπορέσει ποτέ να σωπάσει τα ερωτηματικά που τον περιτριγυρίζουν μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε σε αγώνα ράλι πίσω το 2011.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι επέστρεψε στην Formula 1 επειδή δεν θα συγχωρούσε ποτέ τον εαυτό του αν επέλεγε την εύκολη ζωή.

“Στο τέλος, λόγω του περιορισμού μου πρέπει πάντα να δείχνω περισσότερα από τους άλλους,γιατί οι άνθρωποι πάντα αμφιβάλλουν.”

“Το μόνο πράγμα που μπορώ να κάνω, είναι να προσπαθήσω να κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Nα φεύγω από κάθε GP με θετικά και αρνητικά. Δεν νομίζω ότι μπορούν να υπάρξουν 100% θετικά πράγματα. Πάντα μπορείς να κάνεις καλύτερα πράγματα. Ακόμα και αν κερδίζεις αγώνες,πάντα μπορείς να βελτιωθείς. “

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).

F1RACINGNEWS