ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ

Binotto – “Δεν πρέπει να ληφθούν αποφάσεις βασισμένες στο συναίσθημα”

O διευθυντής της Ferrari, Mattia Binotto υποστηρίζει τις προσπάθειες της Formula 1 και της FIA για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος του 2020, παρόλα αυτά προειδοποιεί να μην ληφθούν βιαστικές αποφάσεις.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα του αθλήματος, οι τεχνικές αλλαγές που ήταν προγραμματισμένες για το 2021, μεταφέρθηκαν στο 2022. Ενώ το όριο στον προϋπολογισμό των ομάδων στα 175 εκ. δολάρια για ορισμένα κομμάτια των μονοθέσιων διατηρήθηκε.

Ο CEO της McLaren, Zak Brown, έχει δηλώσει πως το όριο κόστους θα πρέπει να χαμηλώσει περαιτέρω. Ενώ ο Ιταλός αρχηγός της Ferrari, είναι διστακτικός όσων αφορά την λήψη τέτοιων δραστικών αποφάσεων.

Ο Binotto δήλωσε σε συνέντευξη του στο Sky Sports, πως θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν το κόστος για την επιβίωση όλων των ομάδων.

Φυσικά συζητάμε με την F1, την FIA και όλες τις ομάδες για την μείωση του budget. Αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις διαφορετικές δομές συνεργασίας μεταξύ των ομάδων. Υπάρχουν ομάδες όπως η Ferrari, που είναι κατασκευαστές οι οποίες σχεδιάζουν, εξελίσσουν, παράγουν και υπογράφουν όλα τα κομμάτια του μονοθέσιου τους. Ενώ άλλες οι οποίες είναι ομάδες “πελάτες” που αγοράζουν τα περισσότερα μέρη του μονοθέσιου”.    

“Οπότε είναι σημαντικό να βρεθεί η χρυσή τομή. Πιθανότατα η απάντηση σε αυτό να μην είναι μια καθολική εφαρμογή του ορίου για όλες τις ομάδες. Αλλά διαφορετικό όριο στο budget της κάθε ομάδας”. 

“Γνωρίζουμε πως θα αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, αλλά θα πρέπει να διατηρήσουμε το ανταγωνιστικό DNA της Formula 1. Πρέπει να εξετάσουμε όλες τις λεπτομέρειες και να ληφθούν  λογικές αποφάσεις και όχι βασισμένες στο συναίσθημα” κατέληξε. 

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.