ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Δεν πιστεύει ότι θα περάσει τον Gasly στην βαθμολογία o Sainz

Παρά το κλείσιμο της διαφοράς με τον Pierre Gasly, o Carlos Sainz δεν στοχεύει τον Γάλλο οδηγό στην Βαθμολογία της Formula 1.

Ο οδηγός της McLaren πηγαίνει στο καλοκαιρινό διάλειμμα μετά από μία εντυπωσιακή φόρμα,  που τον βρήκε να βαθμολογείται στους οχτώ από τους τελευταίους εννιά αγώνες, συμπεριλαμβανομένου και τις δύο πέμπτες θέσεις στο Γερμανικό και Ουγγρικό Grand Prix.

Σε συνδυασμό με τις συνεχόμενες δυσκολίες του Gasly στην Red Bull, o Sainz βρίσκεται πλέον μόλις πέντε βαθμούς πίσω από τον Γάλλο οδηγό.

Ενώ ο Sainz έδωσε τα εύσημα στην ομάδα της McLaren για την πρόοδο και τις προσπάθειες της κατά το πρώτο εξάμηνο της σεζόν, δεν πιστεύει ότι το να περάσει τον Gasly στους επόμενους εννέα αγώνες είναι πιθανό.

“Δεν νομίζω ότι θα διαρκέσει πολύ, δυστυχώς, αλλά απλά δείχνει το ποσό καλά τα πάμε αυτή την στιγμή και πόσο συνεπείς είμαστε από το Baku.” είπε ο Sainz.

“Δεν ξέρω πόσους βαθμούς έχω, αλλά ήταν απίστευτα.”

” Στους πρώτους τρεις αγώνες ήμασταν πολύ άτυχοι. Αλλά από το Baku και ύστερα η σκληρή δουλειά του χειμώνα, η σκληρή δουλειά που έριξα στο εργοστάσιο στο Woking, απλά αποδίδει πολύ. Συνεχίζουμε να αποδίδουμε κάθε Σαββατοκύριακο με ωραία στρατηγική, ωραία pit stops, ωραίες Κυριακές και έτσι πρέπει να είναι και πως πρέπει να συνεχίσουμε.”

Ο Sainz αισθάνεται ότι η McLaren πρέπει να παραμείνει στην μάχη των μεσαίων ομάδων για το υπόλοιπο της σεζόν 

Θέλει η ομάδα του να συγκεντρωθεί στις συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις ως προετοιμασία για μία ισχυρότερη πρόκληση το 2020.

“Δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από το μέσο του grid στο δεύτερο μισό της σεζόν. Μπορεί να φέρουμε μερικά δέκατα στο αμάξι το οποίο θα ήταν υπέροχο. Αλλά όλοι θα τα φέρουν, οπότε πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.” είπε.

“Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι ότι μαθαίνουμε τα σωστά βήματα που πρέπει να γίνουν στο μονοθέσιο αυτή την χρονιά και να τα μάθουμε για την επόμενη χρονιά. Νομίζω αυτός είναι ο κύριος στόχος για το δεύτερο μισό της σεζόν. Να μάθουμε από αυτό το αυτοκίνητο για να σιγουρευτούμε ότι θα βάλουμε όλα τα πράγματα στην σωστή σειρά για το αυτοκίνητο της επόμενης χρονιάς.”

Η McLaren αυτή την στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 82 βαθμούς, 39 μπροστά από την αμέσως επόμενη Toro Rosso.
Sainz

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).