ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Vettel – Δεν μας λείπει κάτι απλά πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα

O Sebastian Vettel λέει πως η Ferrari πρέπει να δουλέψει καλύτερα αντί για σκληρότερα αν είναι να κάνει το βήμα να τελειώσει την κυριαρχία της Mercedes στην Formula 1

Μετά το ιαπωνικό γκραν πρι όπου ο Lewis Hamilton και Valtteri Bottas βοήθησαν την Mercedes να ασφαλίσει το έκτο συνεχόμενο πρωτάθλημα κατασκευαστών, ο Vettel πιστεύει πως το κλειδί για την Ferrari είναι να εστιάσει στο να αποδίδει συνέχει όσο καλύτερα γίνεται.

“Δεν νομίζω πως μας λείπει κάτι,” είπε ο Vettel. “Νομίζω πως άπλα πρέπει να δουλέψουμε καλύτερα.”

“Νομίζω ότι υπάρχει η δέσμευση, δουλεύουμε σκληρά αλλά δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που μπορούμε να φτάσουμε.”

“Προφανώς η Mercedes το έδειξε αυτό τα τελευταία χρόνια ότι μπορούμε καλύτερα και αυτοί μπόρεσαν να το διατηρήσουν αυτό. Νομίζω πως δεν είμαστε σε αυτή την θέση.”

Ο Vettel είπε πως η Ferrari πρέπει να αφοσιωθεί στο να ξεπερνά τα προφανή ελλείμματα ώστε να μπορέσει να κάνει καλό ξεκίνημα του χρόνου.

“Υπάρχει ακόμα μέρος για βελτιώσεις,” είπε. “Δεν ξεκινάει στο Μεξικό του χρόνου.”

Vettel

“Του χρόνου ξεκινάει του χρόνου οπότε ότι μπορέσουμε να μάθουμε από αυτό τον χρόνο. Νομίζω πως μάθαμε αρκετά για το μονοθέσιο μας, τις αδυναμίες. Το βελτιώσαμε αλλά ακόμα δεν είμαστε εκεί που πρέπει οπότε…. Είχαμε μερικούς δυνατούς αγώνες αλλά γενικά νομίζω πως είμαστε λίγο πίσω.”

Και ο Vettel είναι ξεκάθαρος πως η Ferrari δεν έχει χώρο για αδυναμίες από καμία πλευρά από την επίδοση της αν θέλει να παλέψει μια ομάδα όσο δυνατή είναι η Mercedes.

“Προφανώς δεν μπορείς να δεις τι κάνουν αλλά νομίζω από αυτό που φαίνεται έξω, είναι πολύ κοντά στην τελειότητα κάθε φορά που είναι στην πίστα,” είπε. “Οπότε πολύ συνεπής, πολύ λίγα λάθη. Αυτό είναι ένα κομμάτι από ότι τους κάνει δυνατούς.”

“Αν κερδίσεις το τίτλο κατασκευαστών με τέσσερις αγώνες να μένουν είναι πολλά πράγματα που κάνεις καλύτερα από άλλους. Αν μπεις σε λεπτομέρειες τότε μπορείς να συζητήσεις τι μπορεί και να κάνει το μονοθέσιο τους καλύτερα από το δικό μας. Αλλά δεν νομίζω πως αυτό είναι το νόημα γενικά. Είναι μια ομαδική προσπάθεια.”

“Όπως είπα, νομίζω πως έχουμε τα υλικά, έχουμε την αφοσίωση, έχουμε την νοημοσύνη αλλά πρέπει απλά να το κάνουμε καλύτερα.”

“Είναι πάρα πολλά μικρά πράγματα, δεν είναι ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε. Είναι πολλά μικρά πράγματα που πρέπει να κάνουμε καλύτερα. Ο καθένας μας και αυτός είναι ο μόνος τρόπος που μπορούμε να ανέβουμε. Ελπίζω να βαρεθούνε λίγο. Θα δούμε τι θα γίνει.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).