ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Bottas – Δεν ήταν ο αγώνας που περίμενα

O Valtteri Bottas λέει πως το μπλοκάρισμα του τροχού στην πρώτη στροφή κατέληξε στο χάος του πρώτου γύρου που έκανε στο Oυγγρικό γκραν πρι

Ο Bottas έκανε μια γρήγορη εκκίνηση και έδειχνε πως μπορούσε να προκαλέσει τον Max Verstappen στην πρώτη στροφή. Αλλά μπλόκαρε τους τροχούς του και έχασε την ορμή στην έξοδο της στροφής. Ανοίγοντας την πόρτα την οποία ο Hamilton εκμεταλλεύτηκε σωστά από την εξωτερική γραμμής της στροφής 3.

Το ζευγάρι της Mercedes είχε μια ελαφριά επαφή. Μετά ένα περαιτέρω χτύπημα ακολούθησε στην στροφή 4 με την Ferrari του Charles Leclerc και κατέληξε η W10 του Valtteri Bottas να έχει ζημιά στην εμπρόσθια αεροτομή. Ο Φιλανδός τελικά μπήκε για καινούργια αεροτομή και έπεσε πίσω στην κατάταξη. Ενώ μπόρεσε να ανακάμψει στην ογδόη θέση πολύ σιγά με στρατηγική 2 Pit stop.

“Ήταν δύσκολα,όχι ότι περίμενα,προφανώς πολύ μακριά από ότι περίμενα,”είπε ο Bottas.

“Μετά τον πρώτο γύρο ήταν ένα μπάχαλο και ήξερα ότι θα είναι σίγουρα περίεργα τα πράγματα. Προσπάθησα να κάνω ότι μπορούσα αλλά έτσι γίνεται κάποιες φορές.”

Ρωτήθηκε αν υπήρχε κάτι που θα έκανε διαφορετικά και ο Bottas απάντησε.”Η πρώτη στροφή μπλόκαρα τον τροχό και ήταν λάθος μου.”

“Προσπάθησα να φρενάρω όσο πιο αργά και δυνατά γινόταν. Προσπαθούσα να βγω από την εξωτερική του Max. Αλλά είχα ένα τσίμπημα εκεί με το μπλοκάρισμα στον μπροστά δεξιό τροχό και με το λάστιχο να μην είναι στρογγυλό είχα μια υπόστροφη στις αριστερές στροφές.”

Bottas

“Οπότε στην μέση της στροφής 2 είχα ήδη μια υποστροφή. Αυτό το έκανε δύσκολο για την στροφή 3 όταν με προσπέρασε ο Lewis και έπειτα ο Charles. Μετά είχαμε τις επαφές και έχασα ένα μεγάλο κομμάτι από την μπροστινή πτέρυγα.”

Ο Bottas είπε πως ζορίστηκε να δει τον Leclerc στους καθρέφτες του αλλά περίμενε μια επίθεση μετά από μια φτωχή έξοδο από την στροφή 3.

“Δεν μπορούσα να τον δω,δυσκολεύτηκα να τον δω στους καθρέφτες και αυτό το έκανε ακόμα πιο περίπλοκο,”εξήγησε.

“Ήξερα πως είχα λίγη φόρα βγαίνοντας από την στροφή και ήξερα ότι κάποιος θα έρχεται αλλά έγινε πολύ γρήγορα.”

Η δύσκολη μέρα του Bottas,σε ανάμειξη με την όγδοη νίκη του Hamilton για αυτή την σεζόν,σημαίνει πως έπεσε πίσω από τον teammate του 62 βαθμούς στο πρωτάθλημα οδηγών στο κλείσιμο του πρώτου κομματιού της σεζόν.

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).