ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Bottas – Δεν έχω αλλάξει τίποτα στην προσέγγιση μου για τον τίτλο

O Valtteri Bottas επιμένει ότι η προσέγγιση του για τον παγκόσμιο τίτλο δεν έχει αλλάξει καθώς θέλει να εμποδίσει τον teammate του Lewis Hamilton από το πανηγυρίσει τον έκτο του τίτλο στο Μεξικό.

Έχοντας πετύχει την τρίτη του νίκη στην σεζόν στην Ιαπωνία, ο Φιλανδός πηγαίνει στο Μεξικό βρισκόμενος 64 βαθμούς πίσω από τον Hamilton.

 Εάν ο Hamilton πάρει 14 περισσότερους βαθμούς από τον Bottas στο Μεξικό τότε θα στεφθεί για έκτη φορά παγκόσμιος πρωταθλητής ένα σενάριο που ο Bottas είναι αποφασισμένος να αποτρέψει.

“Προφανώς θα προσπαθήσω να το αποτρέψω να συμβεί αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά η προσέγγιση μου είναι η συνηθισμένη όπως πάντα.” είπε ο Bottas.

“Το να είμαι στο καλύτερο μου, να δουλέψω σκληρά με την ομάδα και να βρω το καλύτερο set-up, να εστιάσω σε κάθε περίοδο την φορά. Αυτό είναι – δεν είναι μαγικά.”

Η Mercedes αναμένεται να έχει ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο στο Autodromo Hermanos Rodriguez όπως και πέρυσι.

Bottas
Ο Bottas πιστεύει ότι η Mercedes έχει καταλάβει πιο ήταν το πρόβλημα την προηγούμενη χρονιά και ελπίζει ότι θα εμφανιστεί καλύτερη την φετινή χρονιά.

“Έχουμε κάποια στοιχεία” είπε.

“Κατανοήσαμε το πρόβλημα των ελαστικών που είχαμε την προηγούμενη χρονιά σε αυτόν τον αγώνα. Τα αναλύσαμε πολύ καλά επειδή μία μοναδική πίστα με μία άσφαλτο που είναι διαφορετική από τις άλλες πίστες.”

“Σίγουρα θα πρέπει να είμαι τυχερός. Αλλά ο Lewis έχει αποδώσει καλά όλοι την χρονιά και όσο καιρό είμαι στην ομάδα δεν είχε ποτέ καμία πτώση σε πολλούς αγώνες. ” πρόσθεσε.

“Θα δούμε, δεν θέλω να το σκέφτομαι πολύ. Η κατάσταση είναι αυτή που είναι και η εστίαση είναι σε αυτόν τον αγώνα.”

“Νομίζω ότι ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και να προσπαθήσουμε να το φτιάξουμε καλύτερα από την περσινή χρονιά. Τα προβλήματα σχετίζονταν με τα ελαστικά και σε ποιο παράθυρο λειτουργούν τα ελαστικά και πως να τα κάνουμε να αντέξουν στην απόσταση.”

“Είναι αδύνατο να προβλέψουμε. Πάντα θα είναι ένα ερωτηματικό ποιος κινητήρας θα αποδώσει καλύτερα σε υψηλό υψόμετρο αλλά χωρίς αμφιβολία η Ferrari θα είναι δυνατή.”

“Έχουν καλή δύναμη. Οι ευθείες είναι πολύ μεγάλες εδώ και τουλάχιστον πέρυσι ήταν πολύ δυνατές. Αλλά είναι δύσκολο να χρίσεις κάποιον ως φαβορί αυτή την στιγμή.”

“Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα επηρεάσουν την απόδοση αυτό το Σαββατοκύριακο,οπότε θα δούμε. “

Bottas

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).