ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Hamilton – Δεν ένιωθα καλά και ο Esteban ήταν έτοιμος να μπει στο μονοθέσιο μου για σήμερα

Η Mercedes ήταν έτοιμη να αντικαταστήσει τον Lewis Hamilton και να βάλει στην θέση του τον Esteban Ocon για το Σάββατο αφού ο Βρετανός δεν ένιωθε καλά

O Hamilton ένιωθε άρρωστος στα τελευταία ελεύθερα δοκιμαστικά,αλλά μπόρεσε και εξασφάλισε την Pole position στις δραματικές κατατακτήριες δόκιμες όπου είδαμε τις Ferrari των Sebastian Vettel και Charles Leclerc να εγκαταλείπουν με μηχανικά προβλήματα.

“Δεν ένιωθα καλά αυτό το πρωί,πονούσε ο λαιμός μου,”είπε ο Hamilton όταν ρωτήθηκε για την υγεία του.

“Οπότε προετοιμαστήκαμε για παν ενδεχόμενο σε περίπτωση που δεν θα μπορούσα να βγάλω τα ελεύθερα δοκιμαστικά. Μπόρεσα να κάνω τα δοκιμαστικά και ήμασταν έτοιμοι να βάλουμε τον δεύτερο οδηγό στο μονοθέσιο μου,αυτό ήταν το χειρότερο σενάριο. Το ξεπεράσαμε,καλά.”

Ο Hamilton ξεκίνησε το Q1 άσχημα αφού συνάντησε κίνηση και δεν μπόρεσε να μπει στους 15 και έπρεπε να ξανά κάνει γύρο.

Όταν μπόρεσε και ασφάλισε την Pole είπε στον μηχανικό του “Δεν ξέρω πως το κάναμε αυτό” από την ενδοεπικοινωνία,αφού ξεκαθάρισε πως δεν περίμενε να έχει τόσο καλή κατάληξη.

Θα ξεκινήσει με την μεσαία γόμα,με τον Max Verstappen ακριβώς δίπλα του.

Hamilton

“Η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλεία από χρονική άποψη για να μας βγάλουν τις σωστές στιγμές. Από ότι είδατε τα δυο Ferrari δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν. Αυτό το έκανε λίγο διαφορετικό από άποψη της μάχης που είχαμε στο τέλος,”συμπλήρωσε ο Hamilton.

“Ωστόσο νομίζω πως είχαμε πολύ καλό ρυθμό,πιστεύω θα ήταν πολύ κοντά με έμενα και τον Leclerc,ποιος ξέρει; Ήταν πολύ γρήγοροι.Αλλά ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένος από τους γύρους που έκανα,ειδικά από το Q2 και μετά.”

“Η ομάδα δούλεψε τόσο σκληρά,και είναι πολύ ωραίο για την Mercedes με τον εορτασμό των 125 χρόνων αυτή την εβδομάδα. Οπότε δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα.”

Ρωτήθηκε ποια μπορεί να ήταν η μεγαλύτερη απειλή την Κυριακή ,και είπε:

“Νομίζω πως είναι ο καιρός,μπορεί να είναι μια απειλή. Υπήρχε μια ομιλία που έλεγε για βροχή ακόμα και σήμερα,και αύριο πιθανότατα περισσότερο. Δεν κοίταξα κατά πόσο δυνατοί είναι με ρυθμό αγώνα. Αλλά δεν είναι από τις ευκολότερες πίστες για να προσπεράσεις.”

“Βάση τις θερμοκρασίες,αν είναι σαν εχθές,αυτό το κάνει έναν αρκετά δύσκολο αγώνα,και πιθανόν πολλά pit stop.”

“Αν είναι σαν σήμερα και η θερμοκρασίες αυξάνονται προς στο τέλος,ακόμα θα είναι ένας μεγάλος ανταγωνισμός. Νομίζω πως η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να είμαστε επιμελείς και να είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να δράσουμε στο επίπεδο που δράσαμε σήμερα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).