ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Δεν είναι ευχαριστημένος ο Vettel από την απόδοση του

O Sebastian Vettel έχει βαθμολογήσει τους πρώτους 12 αγώνες της σεζόν με 5 στα 10. Αφού η Ferrari κατευθύνεται για το διάλειμμα χωρίς νίκη.

Ο Vettel είναι τέταρτος στο πρωτάθλημα. Πίσω από τον πρωτοπόρο Hamilton που έχει ξεφύγει στους βαθμούς. Την δεύτερη Mercedes του Valtteri Bottas και την Red Bull του Max Verstappen.

Μια ποινή χρόνου στο καναδικό γκραν πρι κόστισε στον Vettel και την Ferrari την νίκη αλλά πέρασαν πρώτοι την καρό σημαία ο Vettel δυσκολεύεται να βρεθεί μπροστά από τον νεοσύλλεκτο συναθλητή του Charles Leclerc. Ο οποίος είναι πέμπτος στο πρωτάθλημα και 24 βαθμούς πίσω από τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Βαθμολογώντας την σεζόν του μέχρι το 10,o Vettel είπε.”Πέντε,δεν είμαι χαρούμενος με το πρώτο κομμάτι. Νομίζω πως δυσκολεύτηκα εδώ και εκεί για να μπορέσω να βγάλω όλες τις δυνατότητες του μονοθέσιου.”

“Νομίζω πως προσπαθούμε πολλά πράγματα,οπότε είναι δίκαιο.Προφανώς θέλαμε να στύψουμε ακόμα πιο πολύ το μονοθέσιο. Οπότε πάντα ψάχνεις για περισσότερο,αλλά νιώθω πως μπορώ να κάνω καλύτερη δουλεία στο δεύτερο κομμάτι.”

Ο Vettel ανταποκρινόταν σε μια ερώτηση που πρότεινε τους τρεις πρώτους που πέρασαν την γραμμή εκκίνησης τερματισμού στο ουγγρικό γκραν πρι.

Είπε στον νικητή Lewis Hamilton,ο οποίος έχει οχτώ νίκες από τους δώδεκα αγώνες μέχρι στιγμής και έδωσε στον εαυτό του “8.9,8.8. Ο Vettel του είπε ότι πρέπει να συμβιβαστεί με 10.

“Καν’το,”αστειεύτηκε ο Vettel.”Ποιος νοιάζεται;”

Ο Hamilton απάντησε.”Αν δεν ήταν ο προηγούμενος αγώνας [Γερμανία] θα ήταν πιο ψηλά.”

“Νομίζω πως είναι καλό να βαθμολογείς τον εαυτό σου λίγο πιο χαμηλά οπότε έχεις να δουλεύεις περισσότερο. Είναι περιοχές που συνεχώς δουλεύουμε πάνω τους.”

“Οπότε για να δούμε αν θα μπορέσω να ανέβω στα 9. Ή ακόμα και στο 10 στο δεύτερο μισό της σεζόν.”

Ο Verstappen,ο οποίος κέρδισε δύο αγώνες και τερμάτισε δεύτερος στην Ουγγαρία μετά από εκκίνηση στην πρώτη θέση. Είπε πως δεν θα βαθμολογήσει τον εαυτό του με αριθμούς.

Ο Vettel τον πείραξε που δεν απάντησε και ρώτησε να θα χρησιμοποιούσε “λέξεις” αντί για νούμερα και πίεσε τον Verstappen να απαντήσει. Αλλά ο 21χρονος είπε πως θα του “φαινόταν περίεργο αν έλεγε οχτώ η κάποιον άλλον αριθμό.”

Ο Verstappen συμπλήρωσε. “Συχαίνομαι να βάλω κάποιον αριθμό γιατί μου θυμίζει το σχολείο επίσης.”

“Συνήθως κρίνω αρκετά και πιστεύω ότι πάντα μπορεί να γίνει καλύτερα.Δεν θα είμαι ποτέ ευχαριστημένος.”

“Νομίζω πως μέχρι στιγμής είναι θετικά τα πράγματα είχα καλά αποτελέσματα αλλά πάντα υπάρχουν πράγματα που πρέπει να δουλέψεις.”

Ο Hamilton ρωτήθηκε να βαθμολογήσει τον Verstappen και είπε πως βρισκόταν “Αρκετά ψηλά μέσα στο εννιά”βάση των προηγουμένων αγώνων.

“Ξέρει πότε βρισκόταν ψηλά και πότε χαμηλά,”συμπλήρωσε ο Hamilton.”Στην Ουγγαρία οδήγησε εξαιρετικά,όπως και στους προηγουμένους τρεις-τέσσερις αγώνες. Οπότε αν συνεχίσει, θα συνεχίσει να είναι ψηλά μέσα στο εννιά κοντά στο δέκα.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).