Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Δεν ασχολούμαι με της εικασίες που γίνονται για το μέλλον μου – Gasly

O Pierre Gasly της Red Bull λέει πως δεν έχει απάντηση στο γιατί έχασε τον ρυθμό του στο ουγγρικό Grand Prix 

Ο Γάλλος είχε ένα δυνατό ξεκίνημα στην εναρκτήρια μέρα της δράσης και κατάφερε να σημειώσει καλύτερο χρόνο από τον Max Verstappen για να πάρει την πρώτη θέση στα δεύτερα ελεύθερα δοκιμαστικά.

Αλλά δεν κατάφερε να βελτιώσει κάτι από εκεί και ήταν 0.9 δευτερόλεπτα αργότερου από τον Verstappen στις κατατακτήριες,είχε έναν απογοητευτικό αγώνα και πέρασε την γραμμή εκκίνησης τερματισμού στην έκτη θέση.

Μετά,ο επικεφαλής της ομάδας Christian Horner ήταν ξεκάθαρος πως η έλλειψη της φόρμας του Gasly ‘πονάει’ την ομάδα στην μάχη της στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με την Ferrari και πρότεινε πως η ομάδα πρέπει απεγνωσμένα να τον βελτιώσει γρήγορα.

Ο Gasly είπε πως είχε μπερδευτεί με το τι είχε γίνει στο Hungaroring. Αφού το μονοθέσιο του δεν το αισθανόταν τόσο καλά όσο την Παρασκευή.

“Είχα ένα δυνατό ξεκίνημα την Παρασκευή,τα πράγματα ξεκίνησαν πολύ καλά μέσα στην εβδομάδα και μετά από το FP3. Παρακάτω έχασα πολύ ρυθμό και δυσκολευόμουν με την πρόσφυση,”είπε ο Gasly.”Οι κατατακτήριες ήταν δύσκολες.”

“Δεν έβγαλα τα πάντα από το μονοθέσιο,αλλά ξεκάθαρα δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό για να παλέψουμε με τους πρώτους και στον αγώνα το ίδιο. Πρέπει να καταλάβουμε που ακριβώς χάσαμε τόσο πολύ ρυθμό και ζοριστήκαμε τόσο,για να έρθουμε στο Spa δυνατότεροι.”

Ο Gasly λέει πως μερικές λεπτομέρειες αλλάχθηκαν στο μονοθέσιο ανάμεσα στην Παρασκευή με το Σάββατο. Δεν είναι σίγουρος αν αυτά τα πειράγματα θα προσφέρουν όλη την απάντηση.

Επίσης δεν έχει κάποια εξήγηση για τους τελευταίους δυο αγώνες που ήταν δύσκολοι για αυτόν. Μπροστά στην καλύτερη εβδομάδα πού είχε στο βρετανικό γκραν πρι.

Ρωτήθηκε αν κατάλαβε τι έγινε και είπε.”Δεν νομίζω.”

“Όπως ξανάπα η εβδομάδα ξεκίνησε καλά.Είχαμε καλό ρυθμό,ακόμα και σε σύγκριση με τους άλλους,καλύτερα από το συνηθισμένο.”

“Και ναι,από το FP3 απλά ήταν διαφορετικά. Οπότε ναι,δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση αυτή την στιγμή. Άπλα πρέπει να το καταλάβουμε και να το αναλύσουμε με τα παιδιά.”

“Πιστεύω πως είναι καλό για όλους ένα διάλειμμα τώρα,να σβήσουμε τον γενικό και να αναθεωρήσουμε τους πρώτους μήνες. Τι πήγε καλά,τι θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα,και ναι,απλά να γυρίσουμε πίσω ακόμα πιο δυνατοί για το δεύτερο μισό της σεζόν.”

“Νομίζω πως σίγουρα έμαθα πολλά μαθήματα από την αρχή της χρονιάς. Ακόμα υπάρχει κάτι περισσότερο να κάνουμε. Θα πάρουμε τον χρόνο μας για να είμαστε σίγουροι πως θα είμαστε πιο δυνατοί για το δεύτερο μισό της σεζόν.”

Ρωτήθηκε πως αν οι εικασίες για το μέλλον του σήμαινε πως θα αγωνιζόταν πιο προσεκτικά,ο Gasly απάντησε.”Όχι. Δεν δίνω πολύ σημασία σε αυτό το θέμα. Απλά προσπαθώ να κάνω την δουλεία όσο το δυνατόν καλύτερα,να δουλεύω με τα παιδιά και αυτό είναι το μόνο που κάνω.”

Για περισσότερα νέα πατήστε εδώ. Ενώ μπορείτε να μας ακολουθήσετε και στο κανάλι μας στο youtube.

Ζαφειρόπουλος Διονύσης

Μεγάλωσα παρακολουθώντας Formula 1 και δημιούργησα το F1racingnews.gr σε μία προσπάθεια να ασχοληθεί ο κόσμος με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ο ελεύθερος μου χρόνος με βρίσκει στην πίστα Speed Park στον Ασπρόπυργο (ΝΑΙ είμαι μεγάλος λάτρης των ΚΑΡΤ).