Συμφωνία Ομονοίας – Υπέγραψαν και οι 10 ομάδες

Και οι 10 ομάδες δεσμεύονται στο όραμα της F1 για το μέλλον, αφού υπογράφουν την συμφωνία ομονοίας για το 2021-2025.

Η νέα συμφωνία ομονοίας που θα δείξει το δρόμο για το άθλημα την περίοδο 2021-2025 έχει και επισήμως επικυρωθεί αφού επιβεβαιωμένα και οι 10 ομάδες την έχουν υπογράψει.

Η F1 είχε θέση την 18η Αυγούστου ως τελική προθεσμία για να συμφωνηθούν οι νέοι όροι που εστιάζουν σε μια πιο βιώσιμη προσέγγιση του αθλήματος, συμπεριλαμβανομένης μιας πιο δίκαιης κατανομής των χρημάτων και αναδιάρθρωση στην δομή διακυβέρνησης.

Ενώ πολλές ομάδες ήταν έτοιμες να υπογράψουν την συμφωνία ομονοίας στο Ισπανικό Grand Prix, υπήρχαν αμφιβολίες αν ομάδες όπως η Mercedes θα ακολουθούσαν, έχοντας εγείρει αμφιβολίες για μια συμφωνία που ένιωθαν να τιμωρεί την ομάδα του περισσότερο από όλους.

Ωστόσο, έχει πλέον υπογράψει μαζί με τις υπόλοιπες 9 ομάδες εξασφαλίζοντας τις θέσεις τους στο grid για το 2021.

“Η συμφωνία θα εξασφαλίσει το μακροπρόθεσμα βιώσιμο μέλλον της Formula 1 και σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς, που ανακοινώθηκαν τον Οκτώβριο του 2019 που θα έρθουν σε ισχύ το 2022, θα μειώσουν τις οικονομικές και αγωνιστικές διαφορές των ομάδων, βοηθώντας υπάρχουν ίσες ευκαιρίες, δημιουργώντας πιο ανατρεπτικούς αγώνες στην πίστα που οι φίλαθλοι θέλουν να δουν,” δήλωσε η F1.

“Με καλύτερους αγώνες θα προσελκύσουμε περισσότερους φιλάθλους στο άθλημα, ωφελώντας κάθε ομάδα, και συνεχίζοντας την παγκόσμια ανάπτυξη της Formula 1.”

Σε μια χρονιά που ήρθαν τα πάνω κάτω, λόγω του COVID-19, που με την σειρά του επέβαλε μια καθυστέρηση στον επόμενο κύκλο τεχνικών κανονισμών, ο F1 Chairman και CEO, Chase Carey, λέει ότι είναι ενθουσιασμένος με την πλήρη δέσμευση των ομάδων να συνεχίσει με το σχέδιό του.

“Αυτός ο χρόνος είναι άνευ προηγουμένου για τον κόσμο και είμαστε περήφανοι που η Formula 1 συσπειρώθηκε τους τελευταίους μήνες για την ασφαλή επιστροφή στους αγώνες.

“Είπαμε νωρίτερα ότι λόγω της ρευστής φύσης της πανδημίας η συμφωνία ομονοίας θα έπαιρνε παράταση μέχρι να συμφωνηθεί και είμαστε χαρούμενοι που πετύχαμε μέχρι τον Αύγουστο την συμφωνία όλων των ομάδων για τα σχέδιά μας για το μέλλον του αθλήματος.

“Όλοι οι φίλαθλοι θέλουν να δουν καλύτερους αγώνες, ρόδα με ρόδα και κάθε ομάδα να έχει την ευκαιρία για βάθρο.

“Η νέα συμφωνία ομονοίας, σε πλήρη συςσχέτιση με τους κανονισμούς του 2022, θα θέσει τα θεμέλια για ένα πιο δίκαιο οικονομικά και αγωνιστικά περιβάλλον για όλες τις ομάδες ώστε να μειωθούν οι εμταξύ τους διαφορές.”

Ο Jean Todt, πρόεδρος της FIA, πρόσθεσε: “Το συμπέρασμα της συμφωνίας ομονοίας μεταξύ της FIA, της Formula 1 και των 10 τωρινών ομάδων, επιβεβαιώνει ένα σταθερό μέλλον για το FIA Formula One World Championship.

“Στα 70 χρόνια ιστορίας της, η Formula 1 έχει αναπτυχθεί σε αξιοσημείωτο ρυθμό, πιέζοντας τα όρια της ασφάλειας, της τεχνολογίας και του συναγωνισμού στο τέρμα και σήμερα επιβεβαιώνεται ότι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία αυτή είναι έτοιμο να ξεκινήσει.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYoutube και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS