Christian Horner – “Ο Hamilton βρήκε τον δάσκαλό του”

O επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, πιστεύει πως ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Lewis Hamilton, “βρήκε τον δάσκαλό του” με τον Max Verstappen.

Μετά την σύγκρουση των δύο πιλότων στον αγώνα της Μεγάλης Βρετανίας, ο Christian Horner χαρακτήρισε την κίνηση του Lewis Hamilton κίνηση απελπισίας και κίνηση ερασιτέχνη.

Οι δύο διεκδικητές του τίτλου συγκρούστηκαν στην στροφή Copse, ενώ μάχονταν για την πρώτη θέση στον πρώτο γύρο του GP Μεγάλης Βρετανίας.

Ως εκ τούτου, ο Lewis Hamilton τιμωρήθηκε με ποινή 10 δευτερολέπτων, ωστόσο αυτό δεν τον απέτρεψε από το να πάρει μία πολύτιμη νίκη στην κούρσα για το πρωτάθλημα.

Max Verstappen
To αποτέλεσμα της σύγκρουσης
Παρ’ όλο που ο Christian Horner αναγνωρίζει πως και ο Hamilton και ο Verstappen είναι πιλότοι που δεν υποχωρούν ούτε στο ελάχιστο, επέμεινε στην άποψή του πως ο Βρετανός πολυπρωταθλητής ήταν ο “παραβάτης” στο Silverstone.

“Ο επιθετικός 17χρονος πρωτάρης Max Verstappen στον οποίο αναφέρεται ο Hamilton δεν είναι ο Max Verstappen του σήμερα, όπως ο Hamilton δεν είναι ο ίδιος πιλότος που ήταν, όταν πρωτοεμφανίστηκε στο άθλημα.”

“Και οι δύο πιλότοι δεν κάνουν υποχωρήσεις, αλλά και οι δύο είναι πιλότοι με ικανότητες υψηλού επιπέδου, έχοντας μεγάλη εμπειρία.”

“Η πραγματικότητα είναι ότι ο Hamilton βρήκε τον δάσκαλό του, ο οποίος διαθέτει πλέον ανταγωνιστικό μονοθέσιο, και συμφωνώ πως και οι δύο οδηγοί πρέπει να δείξουν αλληλοσεβασμό, όμως ο Hamilton ήταν ο ‘παραβάτης’ την Κυριακή.”

Christian Horner
O Christian Horner υπερασπίστηκε την θέση του, σχετικά με την δριμεία κριτική που ήσκησε στον Hamilton, απαντώντας έτσι στα σχόλια του ομολόγου του στην Mercedes, Toto Wolff, ο οποίος κατέκρινε την Red Bull που “το πήγε σε τόσο προσωπικό επίπεδο”.

“Θα ήθελα να απαντήσω σε κάτι σχόλια που είδα από τον Toto, ο οποίος είπε πως τα σχόλιά μας, αναφορικά με τον Hamilton, ότι προκάλεσε το ατύχημα, ήταν ‘πολύ προσωπικά’.”

“Θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω. Αυτό ήταν ένα περιστατικό εντός πίστας, μεταξύ δύο εκ των καλύτερων οδηγών στον κόσμο.”

“Την στιγμή εκείνη που έχεις οδηγό σου στο νοσοκομείο και η έκταση των τραυματισμών δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, το μονοθέσιό σου αποτελεί παρελθόν και οι αγωνοδίκες έχουν τιμωρήσει τον πιλότο που κρίθηκε υπεύθυνος, είναι ένα φυσιολογικό συναίσθημα που βγαίνει στην επιφάνεια, για όλους τους εμπλεκόμενους, είτε νιώθεις λάθος, είτε νικητής.”

“Επίσης, ένιωσα πως η άποψη πως ο Max ήταν ‘υπερβολικά επιθετικός’ σε εκείνο το σημείο ήταν αδικαιολόγητη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δείτε το γεγονός ότι ο Max έχει μηδέν βαθμούς ποινής στην λισάνς του και δεν έχει υποπέσει σε λάθος κρίση στην πίστα τα τελευταία χρόνια.”

Toto Wolff
Τέλος, ο Christian Horner τόνισε πως ο Verstappen δεν θα σταθεί στα γεγονότα του Silverstone, ενώ η Red Bull σκοπεύει να ανακάμψει, ήδη από το Grand Prix Ουγγαρίας.

“Η Ουγγαρία θα είναι διαφορετική πρόκληση για το μονοθέσιο και την ομάδα και θα είμαστε όλοι πλήρως αφοσιωμένοι και έτοιμοι να κρατήσουμε το προβάδισμά μας στο πρωτάθλημα.”

“Ο Max δεν θα σταθεί σε τίποτα από όσα έγιναν στο Silverstone και θέλει να μιλήσει στην πίστα. Είναι αποφασισμένος να αφήσει το περιστατικό πίσω του και να το χρησιμοποιήσει ως επιπλέον κίνητρο για το υπόλοιπο της σεζόν, όπως κι εμείς.”

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTubeTik TokDiscord και Twitter.

Νίκος Δαφνομήλης

Μεγάλος φίλαθλος της Formula 1 από το 2005. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τεχνικό τομέα του αθλήματος και θαυμαστής όλων των ωραίων που έχει να προσφέρει. Μεγάλος φαν και του MotoGP. O μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένας μαγικός κόσμος!

F1RACINGNEWS