Formula 1ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΔΗΓΩΝ

Charles Leclerc – Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί

O Charles Leclerc δηλώνει ότι η φετινή σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας του στη Formula 1.

Δεν είναι μυστικό ότι η σεζόν του 2020 ήταν μία από τις πιο δύσκολες για την ομάδα της Ferrari. Η ιταλική ομάδα τερμάτισε 6η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, με 131 βαθμούς. Οι 98 βαθμοί από αυτούς ανήκαν στον Charles Leclerc, ο οποίος δηλώνει ότι η φετινή σεζόν ήταν η πιο δυνατή της καριέρας του στη Formula 1.

“Νομίζω ότι ήταν η καλύτερη χρονιά μου στη Formula 1,” είπε ο Μονεγάσκος. “Και νομίζω ότι έχω μάθει πολλά πράγματα αυτήν τη χρονιά για το μέλλον. Θα επιστρέψουμε πιο δυνατοί κι ελπίζω να το αποδείξουμε την επόμενη χρονιά.”

“Δεν ξέρω εάν θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα την επόμενη χρονιά,” παραδέχτηκε. “Αλλά είμαι σίγουρος ότι κάθε βήμα που θα πάρουμε, θα είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.”

“Τον περισσότερο καιρό παίρνω ρίσκα και όλα πήγαιναν θετικά, το οποίο μας βοήθησε να σημειώσουμε βαθμούς. Κάποιες φορές δεν εξελίχθηκαν τα πράγματα όπως ήθελα και χάσαμε μερικούς βαθμούς.”

“Συνολικά, νομίζω ότι η επίδοσή μου ήταν πολύ θετική αυτήν τη χρονιά,” πρόσθεσε ο Μονεγάσκος. “Είμαι πολύ χαρούμενος. Ανυπομονώ για την επόμενη χρονιά, για να δούμε τη βελτίωση που θα έχουμε.”

“Μετά τις δοκιμές στη Βαρκελώνη, νομίζω ότι όλοι ξέραμε πως κάτι δεν πήγαινε σωστά. Σαν ομάδα, πιέσαμε τους εαυτούς μας να πιστέψουμε σε αυτό, να έχουμε ελπίδα, που νομίζω ότι είναι σημαντική σε αυτές τις περιπτώσεις.”

“Αλλά επίσης πιέσαμε τους εαυτούς μας για να εργαστούμε όσο σκληρά μπορούσαμε, για να καταφέρουμε να φτάσουμε στον πρώτο αγώνα και να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο αυτό που είχαμε. Και αυτό κάναμε,” επεσήμανε τελικά. “Δουλέψαμε πολύ σκληρά και εποικοδομητικά και αποδείξαμε, από εκείνο το σημείο και μετά, ότι κάναμε μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση. Και αυτό δεν είναι δεδομένο στη Formula 1.”

Charles Leclerc

Διαβάστε όλα τα νέα της Formula 1 εδώ, ενώ πλέον μπορείτε να μας βρείτε στο InstagramYouTube και Twitter.